Gündem
  • 2.3.2011 12:10

SADULLAH ERGİN, 'ÖCALAN'A EV HAPSİ'NDE SON NOKTAYI KOYDU!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Öcalan'ın ev hapsine ilişkin çıkan tartışmalara son noktayı koyarak şunları söyledi;Türkiye'de böyle bir uygulama olmadığını ancak bu tip mahkumiyete çarptırılmış olanların bundan yararlanamayacağını söyledik. Sürece ilişkin olmayacağına dair tespitlerimiz ilk sayfalarda verilmiştir bizim cevabımız çok nettir böyle birşey söz konusu ve mümkün değildir.

BALBAY VE ÖZKAN'IN AYRI TUTULMASI

Bu kararı infaz savcılıkları veriyor Balbay ve Özkan ile ilgili yapılan uygulama şudur Silivri kampüsü içerisinde ki olaylar yetersizdi yeni yapılan üniteler olmuştur. Bu tür tutukluların ayrı tutulmasını ön görür tüzük burada süreci belirleyecek olanda cezaevi idaresi ile savcılığıdır.Bize 301. Madde ile ilgili dosya gelmekte bunlar geliş sırasına göre incelenip makamın onayına sunulmaktadır. Bu çerçeve de süreç işliyor ama yetişmemesi halinde bizden sonra görevi yürütecek bakan arkadaşımız bu görevi götürecektir.

Mahkemelerde ki yargılama usülleri bakanlık tarafından belirlenmez bu tamamen ilgili ve yetkili mahkemelerin bünyesinde karar verilecek olaylardır.

Cezaevlerimizde ki standartlar geneldir bu standartlar yurtiçinden ve yurtdışından belirli olarak incelenmektedir bu konuda uygulamaya yönelik şikayetler varsa tarafımız tarafından değerlendirilmektedir. Silivri'de ki tutuklulara ayrı uygulamalar yapılması doğru değildir Türkiye'nin her yerinde yapılan uygulamalar da orada yapılmaktadır.

ÖZKAN'IN '28 ŞUBAT'A DENK GELDİ İNTİKAM ALINIYOR' SÖYLEMİ

Fiziki koşulların oluşturulmasından sonra bu çalışmalar başlamıştır, böyle bir hesap yapıldığına ilişkin bizlere gelen duyumlar oldu fakat bununla ilgisi yoktur'dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER