Gündem
  • 22.5.2013 15:48

"Sağ dizine Erdoğan, sol dizine PKK ve BDP"

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hükümet'in, gelecekte "pazarlık ve ihale hükümeti" olarak anılacağını savundu. Vural, AK Parti Hükümeti'nin, "milletin değerlerini, varlığını, adını işportaya düşüren, bu pazarlıkları ABD'ye taşıyan, şehitler üzerinden pazarlık yapan bir zihniyet" olduğunu ileri sürdü.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazarlık konusu yapmayacağı hiçbir değer, kavram olmadığını iddia eden Vural, AK Parti'nin adını bir an önce değiştirip "pazarlama ve ihale limited şirketi koyması" gerektiğini söyledi.
     Erdoğan'ın, Irak konusunda at pazarlığı yaptığını ifade eden Vural, Irak konusunda ülkenin milli menfaatlerini gerektiren adımların atılmadığını belirtti. Vural, "Aklı fikri paradadır, makam, mevkidedir. Bunların aklı fikri ihale, para, para, para. Materyalist dünya görüşünün temsilcisi olan Başbakan'ın, muhafazakar demokrat denilen bir partinin genel başkanı olması da muhafazakar değerlerin içini boşaltmak amacında bir kurgu olduğu ortaya çıkmaktadır" dedi.
     Vural, AK Parti ve Başbakan'ın dışarıda İsrail, içeride de PKK ile helalleştiğini savundu.
    
     -"Sağ dizine Erdoğan, sol dizine PKK ve BDP"-
    
     ABD'nin sağ dizine Erdoğan, sol dizine PKK ve BDP'yi aldığını ileri süren Vural, bu iki aktörle, Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak için neler yapılması gerektiğinin koordine edildiğini söyledi.
     Washington sonrası programın, Erdoğan'ın kızının diploma törenine katılmak için düzenlendiğini iddia eden Vural, diploma törenine katılmanın, resmi gezi kimliğine sokulduğunu, bunun Türk devlet geleneğine aykırı olduğunu ifade etti.
     Vural, AK Parti'nin Suriye politikasının hiçbir yönüyle milli olmadığının ortaya çıktığını öne sürerek, Erdoğan'ın, "Obama'nın çizgisini öğrenmek lazım. Öğrenirsem, o çizgiye yaklaşıp yaklaşmadığımız daha net ortaya çıkar" dediğini belirtti. Vural, "Çizgisinin ne olduğunu bilmiyorsun, onun dediğini yapıyorsun. 5 gün boyunca saatlerce görüşme yapmış 'Obama'yı anlayamadım' diyor. Dağdaki çobanın Obama'nın ne söylediği, amacının ne olduğunu anladığı ortamda Başbakan'ın bu şaşkın tavrıyla ilgili olarak Obama, 'beni bir sen anladın onu da yanlış anladın' cümlesiyle Erdoğan'ın kulaklarını çınlatıyordur" diye konuştu.
     Türkiye'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sataşmalarına cevap veremez hale geldiğini belirten Vural, Türkiye'nin, bölgede gücü ve söyledikleri dikkate alınmayan bir ülke haline dönüştürüldüğünü söyledi.
     Vural, ''Suriye konusunda karmaşa ve kaosun her geçen gün artarak, ülkemizi zor durumda bırakması ve Türkiye'nin istikrara, liderlik ve kaynak oluşturabilecek konumdayken, bölgesel ihtilafların ve Suriye'deki iç savaşın tarafı haline getirilmesinin neden ve sonuçlarının ortaya konulması amacıyla bugün genel görüşme talebimizi TBMM Başkanlığı'na ilettik. AKP grup başkanvekilleriyle yaptığım görüşmelerde, gündeme alınması konusundaki tavırların belli olmasını, böyle tavır içinde olacaklarsa Danışma Kurulu kararıyla değil, TBMM gündeminde görüşülmesini temin etmeye yönelik bir girişimde bulunmalarını istedim. Gelecek hafta böyle bir ortam oluşabileceğini ifade ettiler. Muhtemelen salı günü olabilir'' diye konuştu.
     PKK'ya katılımın arttığını da öne süren Vural, Türkiye'de terör ve teröristle mücadelenin olmadığını, alanın tamamen PKK'ya bırakıldığını savundu.
    
     -"330'u bulmaz"-
    
     "Türk milleti ibaresine karşı bayrak açanlar, anayasada ırkçı, etnik tabirler olmamalı diyenler şimdi neler söylemeye başladılar-" diyen Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in konuşmasından bir bölüm dinletti. Vural, "Türkiyelilik diyordunuz ne oldu, sıktı değil mi- Niyetleri fesattır, hayır değildir. 3 sandık, anayasa konusundaki tartışmaların amacı ve hedefi, bu milletin tekrar iradesini alarak, milletin kimliğini değiştirmek için yeni fırsatlar kollamaktadırlar" diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan'ın, muhalefet milletvekilleri kilitlemezse kendi anayasa tekliflerini sunacaklarına ilişkin açıklamasının sorulmasına Vural, "Başka partilerde civanmertler arıyor. Kendi partisinden çıkmayacak ki bu zaten, 330'u bulmaz zaten. PKK anayasası zaten geçmez. PKK anayasasına, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik anayasaya her bir milletvekili olarak hayır deme kararlılığı politikamızı sürdürüyoruz. Başbakan, kendi partisinden korktuğu için bunları söylüyor. 330 için başka partilerdeki milletvekillerinden bir şey bekliyorsa, bilin ki Başbakan'ın kendi içinde problemi var. Böyle bir anayasanın AKP Grubu'ndan da onay almayacağını düşünüyorum" karşılığını verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER