Gündem
  • 19.8.2022 23:17

Sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan beş günlük hava tahmin raporuna göre önümüzdeki haftanın ilk günlerinden itibaren yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumunda başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde sıcak havalara rağmen sağanak yağışın etkili olacağı kaydedildi..

Bu kapsamda önümüzdeki haftanın ilk günlerinden itibaren kuvvetli yağış etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Akdeniz'in Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri, Sivas'ın doğusu, Kütahya, Erzincan, Malatya, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, ülkemizin doğu kesimleri ile Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

CUMARTESİ

 

PAZAR

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA

Güncellenme Tarihi : 19.8.2022 21:18

İLGİLİ HABERLER