Spor
  • 29.11.2007 06:30

SAĞLAM İNANÇLI KONUŞTU: BU ÇUCUKLAR PORTO'YU DA DEVİRİR!..

Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Olympique Marsilya maçının kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Öncelikle Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma umudunu devam ettirmek ve son maça bu umudu taşımak için bugünkü karşılaşmayı kazanmamız gerekiyordu. Ayrıca son dönemde taraftarlarımızı, camiamızı ve başkanımızı, Beşiktaş'ı seven herkesi biraz üzdük. Bu üzüntülerini hafifletme açısından da onlara galibiyet armağan etmek istiyorduk. Oyuncular için de önemli bir karşılaşmaydı. Son dönemde üzerlerine çok gidildi. Kariyerlerini, geleceklerini ve itibarlarını biraz daha üst seviyeye çıkarmak için maçı kazanmak istiyorlardı. Bu akşamki maçı kazanmak adına birçok nedenimiz vardı. Artık Liverpool'un, Porto'yu yenmesiyle grupta her takımın çıkma veya çıkmama durumu oluştu.''

Ertuğrul Sağlam, Porto ile yapacakları son maçı kazanmaları gerektiğini bildiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Porto ile daha önce karşılaştık ve rakibimizi iyi tanıyoruz. Onları yenebilecek güçte olduğumuzun farkındayız. Kazanırız, kaybederiz şimdiden söylemek mümkün değil, ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Önemli olan gruptan çıkmak, ama bu heyecanı taraftarlarımıza yaşatmak, son maçın son saniyesine kadar bu şekilde umut taşımak gerçekten güzel. Bir maçımız kaldı. İnşallah, alnımızın akıyla çıkarız. Bu çocuklar, Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yendi. Porto'yu da yenebilirler.''

Olympique Marsilya karşısında kendilerine büyük destek veren taraftarlara teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, ''Maçın başlangıcından, son düdüğe kadar gönülden bizi destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum. Onlar bizi desteklediğinde ne türlü galibiyetler aldığımızı hep beraber gördük. Aynı desteğin artarak devam etmesini diliyoruz'' diye konuştu.

''GALİBİYET GOLÜ GÜZEL BİR DAKİKADA GELDİ''

Genç teknik adam, galibiyet golünü güzel bir dakikada attıklarını söyledi. Özellikle ilk yarıda güzel bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Sağlam, ''İkinci yarının ilk 20 dakikasında üstünlüğü rakibe kaptırdık ve golü yedik. İkinci golümüz güzel bir dakikada geldi. Olympique Marsilya'nın skoru çevirmek için fazla zamanı olmadı'' şeklinde konuştu.

CISSE'NİN DURUMU

Maçın ilk yarısında başından sakatlanarak oyunu terk eden ve hastaneye kaldırılan Cisse'nin durumu ile ilgili soruyu da yanıtlayan Sağlam, topun Fransız oyuncunun kafasına sert geldiğini belirterek, ''Hafif travma geçirdi. Hastanede sabaha kadar kontrol altında tutulacak'' dedi.

Sağlam, maçta sakatlanan bir diğer oyuncu İbrahim Toraman konusunda ise ''İbrahim Toraman yumuşak dokusuna darbe aldı. Şu anda canı yanıyor, ama hafta sonu için bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz'' ifadesini kullandı. Bu arada Beşiktaş, ligde Çaykur Rizespor ile 2 Aralık Pazar günü yapacağı maçın hazırlıklarına yarın sabah basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.

GERETS: ''KAZANALIM DERKEN KAYBETTİK''

Olympique Marsilya Teknik Direktörü Erik Gerets, kazanmayı düşünürken, maçtan mağlup ayrıldıklarını söyledi. Gerets, kazanmak için her şeyi yaptıklarını belirterek, ''İyi de oynadık, ancak kazanalım derken bir gol yiyip, maçı kaybettik'' dedi.

Belçikalı çalıştırıcı, ilk yarıda taktik olarak iyi oynamadıklarını ifade ederek, ''Delgado ileri dönük oynadı. Bu bizim için avantajdı, olmadı. Umarım biz ve Beşiktaş gruptan çıkarız'' diye konuştu. Taraftar baskısının oyuncuları etkileyip etkilemediği sorusunu Gerets, ''Seyirci etkili oldu, ancak oyuncular buna hazırlıklıydı. Maç öncesi bunu konuşmuştuk. İkinci yarı bu baskıyı üzerlerinden attılar'' diye yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER