Spor
  • 7.8.2009 14:55

SAĞLAM: "KASIMPAŞASPOR KAPALI BİR KUTU"

Turkcell Süper Ligi'nin ilk haftasında sahasında Kasımpaşaspor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da hazırlıklar sürerken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Kasımpaşaspor kapalı kutu, son hafta bile transfer yaptılar" dedi.


Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan yeşil-beyazlı ekibin teknik patronu Ertuğrul Sağlam, başlayacak olan yeni sezonu değerlendirdi. Sağlam, geçen sezon kısa zamanda büyük işler başardıklarını belirterek, "Geçen sezon, İstanbul Büyükşehir Belediye maçıyla başlayıp İstanbul Büyükşehir Belediye maçıyla biten dönemde Bursaspor adına ortaya çok güzel şeyler çıktı. Lig, bizim geldiğimiz dönemde başlayacak olsaydı, bunun sonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılacak bir Bursaspor olurdu. Bu sezonla alakalı öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Başarıda istikrarı ve devamlılığı sürdürecek bir yapımız var. Geçen sezon bizim için çok kısaydı. 5 aylık bir dönemde bazı başarıları, bazı güzellikleri ortaya çıkardık, ama bu sezon bizim için gerçekten çok önemli bir sezon. Bursaspor'un geleceği açısından yapmış olduğumuz 3 yıllık planlamada, önümüzdeki sezon elde edeceğimiz başarı doğrultusunda, belki de Bursaspor'un futbola bakış açısını çok daha olumlu hale getirebilecek bir sezon olacak" dedi.

Şampiyonluğa oynayacak takımların ve Anadolu takımlarının kadrolarına dünyaca ünlü yıldızları kattığını ifade eden Sağlam, "Bütün takımlar sezona iyi başlamak istiyor. Dolayısıyla bu anlayışla yola çıkarak, takımlarına takviye yaptılar. Bundan önceki acı tecrübeleri tekrar yaşamak istemiyorlar. Özellikle şampiyonluğa oynayacak takımlar çok önemli yıldızları kadrolarına kattılar. Bu sezon çok kaliteli transferler yapıldı. Dünya yıldızlarının artık Türk futboluna girdiğini ve bunları alırken de takımların çok büyük rakamlar verdiğini görüyoruz. Şampiyonluk için mücadele edecek takımlar bunları yaparken diğer takımlar boş durmadı. Anadolu takımları da kadrolarına dünya yıldızlarını çok büyük ücretlerle kattı" diye konuştu.


Rakiplerinin hafife alınmaması gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Sağlam, "Kasımpaşa çok oyuncu aldı. Oyuncuların kalitesiyle alakalı bilgilerimiz var. Takip edebildiğimiz kadar ettik. Ama dediğimiz gibi Kasımpaşaspor kapalı bir kutu. Geçen hafta bile transfer yaptılar. Maç oynamadılar. Bu bizim için bir dezavantaj oldu. Ama olaya şu yönden bakmamız lazım. Biz Kasımpaşaspor, Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe, kim olursa olsun, kendi anlayışımızı rakibe kabul ettirmek zorundayız. Tabii ki rakibin çok öne çıkan avantajları varsa onları yok edeceğiz, ama kendi sahamızda rakibe tedbir almaktansa, rakibin bizim için önlem almasını sağlayacak kaliteyi ortaya koymamız lazım. O yüzden rakibin ne yapacağı bizi çok fazla ilgilendirmiyor" şeklinde konuştu.

Bursaspor'un alt yapıdan gelen oyuncularla gençleştiğini, 3 oyuncuyu göndereceklerini belirten teknik direktör Ertuğrul Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:


"3 oyuncuyu göndermeyi düşünüyoruz. Alt yapılardan ve PAF takımdan gelen genç oyuncularımız oldu. Takım artık gençleşti. 3 oyuncuyu birkaç gün zarfında takımdan ayırabiliriz. Gökhan Güleç'te durum biraz daha net, ama Kemal Arslan'ın gidip gitmemesi konusunda kararsızız".

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER