Gündem
  • 19.9.2020 17:54

Sağlığından umut kesildi!.. Mesut Yılmaz ölüm döşeğinde

Mesut Yılmaz'dan kötü haber geldi! Doktorlar umudu kesti!

Yurt gazetesi yazarlarından İsmet Orhan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Mesut Yılmaz'ın sağlık durumunun iyiye gitmediğini açıkladı.

Mesut Yılmaz'ın kayınvalidesi son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika  Haberler

Özel bir hastanede 5 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçiren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın sağlık durumu kötüleşiyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür-Turizm Başdanışmanı ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Orhan, şu ifadelere yer verdi:

"Sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından"

"Her şeye rağmen,Medeni duruşu vardı... Cumhuriyet değerlerine saygılıydı... Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından..."

AKCİĞER KANSERİNE YAKALANMIŞTI

Mesut Yılmaz’ın beyin sapında tespit edilen bir tümör nedeniyle ameliyata alındığı belirtildi.Özel bir hastanede yapılan ameliyatla beyindeki tümörün başarılı bir şekilde alındığı ifade edildi.Yakınları, Yılmaz’ın sağlığının iyi olduğunu, tümörün temizlendiğini ve narkozun etkisinden çıktığını açıkladı.Mesut Yılmaz, geçtiğimiz yıl Ocak ayında, akciğerinde tespit edilen kanserli tümör nedeniyle ameliyat geçirdiğini, kanserli tümörün temizlendiğini açıklamıştı. O timör daha sonra beyne attı

MESUT YILMAZ KİMDİR?

1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükûmetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmiştir. ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan olmuştur. 1995 Türkiye genel seçimleri’nin ardından kurulan koalisyon hükûmetinde tekrar başbakan olarak görevlendirilmiştir. 1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer almıştır. Partisi 2002 Türkiye genel seçimleri’nde meclise giremeyince istifa etmiştir.2007 Türkiye genel seçimleri’nde Rize’den bağımsız milletvekili olarak meclise girmiştir. 15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti’de siyasi yaşamına devam etmiştir. 2004 yılında Yüce Divan'da yargılanmıştır. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan olmuştur.

Almanca ve İngilizce bilen Mesut Yılmaz, aslen Hemşinli olup Rize ilinin Çayeli ilçesinin Çataldere köyündendir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.9.2020 16:37

İLGİLİ HABERLER