Sağlık
  • 26.2.2020 23:24

Sağlık Bakanı Koca test sonuçlarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar ateş veya hastalık bulgusu anlamında bir farklılık olmadığını söyledi. 142 kişide yapılan testlerin negatif çıktığını belirten Bakan Koca, sınır kapılarında koronavirüse yönelik oluşturulan sahra hastanelerindeki durumu yerinde inceleyeceğini bildirdi. Ayrıca kargo ve tarifesiz dahil bütün İran uçuşlarının iptal edildiğini de kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan getirilen Türk vatandaşlarının sağlık durumuna ilişkin, "Şu ana kadar ateş veya hastalık bulgusu anlamında bir farklılık olmadığını özellikle söylemek istiyorum" dedi.

Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiğini hatırlatarak, bugün itibarıyla Çin dışında, Yunanistan ve Bahreyn'de dahil 36 ülkede hastalığın görüldüğünü söyledi.

Vaka sayısının dünya genelinde 81 bin 191'e ulaştığını, hayatını kaybedenlerin sayısının da 2 bin 768'ü bulduğunu belirten Koca, Çin'deki vaka sayısında azalma görülse de diğer ülkelerdeki vaka sayısının arttığına işaret etti.

Koca, Çin'de günlük 1000 ve üzeri vaka sayısı görülürken son günlerde bu rakamın 400-500'e indiğini ve artış hızının düştüğünü dile getirdi.

 
 

Türkiye'de vakaya rastlanmadı

Bugüne kadar birçok ülkede vaka görülmesine rağmen Türkiye'de henüz vakaya rastlanmadığını ancak bunun rastlanmayacağı anlamına gelmediğine işaret eden Koca, tüm çabalarının virüsün ülkeye girişinin önlenmesine yönelik olduğunun altını çizdi.

İran'daki vaka sayısı ve ölümlerin arttığına dikkati çeken Koca, bu duruma yönelik kara sınırında tedbir aldıklarını ve uçuşlara kısıtlama getirdiklerini hatırlattı.

İran ile kara sınırında sahra hastaneleri oluşturulduğuna değinen Sağlık Bakanı Koca, İran uyrukluları ülkeye almayacaklarını ancak gelmek isteyen Türk vatandaşlarına 14 günlük karantina sürecini anlatarak, işlemleri yürüteceklerini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 26.2.2020 22:27

İLGİLİ HABERLER