Sağlık
  • 4.9.2007 07:20

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA İNANILMAZ 'LİDA' SKANDALI!..

Ölümcül zayıflama hapı Lida'yı yasaklayan Sağlık Bakanlığı'na ait bir birim tam tersi bir rapor çıkarttı. Eczacılık Müdürlüğü, ilacın zararlı olmadığını iddia etti.


KANAL 1 Bilgi İşlem Müdürü Ertan Geyik'in ölümüyle gündemin ilk sırasına yerleşen zayıflama hapı Lida'yla ilgili tartışmalar sürüyor. İçinde beyne hasar veren 'sibutramin' maddesi olduğu gerekçesiyle Lida'yı yasaklayan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eczacılık Genel Müdürlüğü, tam tersi bir rapor hazırladı.

15 MİLYON KUTU SOKULDU

RAPORDA, Lida'nın içinde 'sibutramin' maddesi bulunmadığı belirtildi. Daha önce Tarım Bakanlığı'ndan alınan 'bitkisel gıda tavsiye ürünü' olarak gösterilerek, yurda 15 milyon kutu Lida sokulduğu belirlenmişti. Türkiye'de aylık yaklaşık 10 milyon kutu zayıflama ilacı satılıyor.


***

Lida'ya masum raporu

2 kişinin ölümüne yol açtığı öne sürülen zayıflama ilacı Lida, bir kez daha tahlil edildi. Sağlık Bakanlığı, 'İlaçta sibutramin adlı riskli madde yoktur' dedi.

Kanal 1 TV Bilgi İşlem Müdürü Ertan Geyik ve Burdur'da yaşayan Ömer Burak Çarboğa'nın (19) ölümüne neden olduğu iddia edilen "Lida" isimli zayıflama ilacı, yine farklı bir raporla aklandı. Sağlık Bakanlığı'nın 17 Mayıs tarihinde toplatılma kararı verdiği, Tarım Bakanlığı'nın da satışını durdurduğu ilaçla ilgili olarak, ithalatçı firma yetkilileri itirazda blundu.

İlaçların yosun özlü olduğu ve 'sibutramin' içermediği iddiaları üzerine, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eczacılık Genel Müdürlüğü Lida'yı tekrar incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, bu sefer de Lida'da 'sibutramin' etken maddesinin bulunmadığı açıklandı. Sibutramin maddesinin bir bulunup bir bulunmadığı Lida, bir kez daha akılları karıştırdı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER