Gündem
  • 30.11.2007 20:01

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KIZILIRMAK AÇIKLAMASI

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Kızılırmak suyunun ağır metaller yönünden de bakanlık ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen kalite standartlarına uygun olduğunu bildirdi.
     Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyacının belediyelerce temin edildiği ve bakanlık tarafından kalite standartlarının uygunluğunun belirli aralıklarla izlendiği kaydedildi.
     İçme suyu temin edilen yüzeysel suların kalitesinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce izlendiği ifade edildiği açıklamada, ''Büyükşehir belediyesi başkanlıklarının bulunduğu metropollerde, içme suyu temin edilen yüzeysel suların kalitesi büyükşehir belediyeleri tarafından da izlenmektedir'' denildi.
     Açıklamada, Kızılırmak Nehri Kesikköprü Barajı girişinden Sağlık Bakanlığı, DSİ ve ASKİ Daire Başkanlığı'nca son üç yıl içinde alınan su örneklerinin analiz raporlarında sülfat oranının 227 ile 371 miligram/litre arasında seyrettiği, ortalama değerin ise 308 miligram/litre olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     ''İnsani Tüketim Amaçlı İçme Suları Hakkında Yönetmelik'te sülfat parametresinin sınır değeri ise 250 miligram/litredir. Ayrıca yapılan analiz sonuçlarına göre Kızılırmak suyunun ağır metaller yönünden de bakanlığımız ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen kalite standartlarına uygun olduğu görülmüştür.''
     Açıklamada, ''Kızılırmak suyunda cıva ve diğer ağır metal kirliliği söz konusu değildir'' denildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER