Sağlık
  • 3.10.2008 17:08

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN "SEZARYEN" AÇIKLAMASI

ANKARA - Sağlık Bakanlığı'ndan, ''bir defa sezaryen olan kadının herhangi bir sayı sınırlaması olmaksızın dilediği kadar doğum yapmasının mümkün olduğu'' bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ''Sağlık Bakanlığından Sezaryen Uyarısı'' başlıklı haberde, ''sezaryenle doğum yapan bir kadının üçüncü doğumu yapmasının Sağlık Bakanlığınca önerilmediği'' şeklinde yanlış anlaşılmalara neden olabilecek bir ifadeye yer verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Bilindiği gibi sezaryen ancak gerekli şartlar oluştuğunda yapılması gereken cerrahi bir müdahaledir. Türkiye'de sezaryen oranları gelişmiş ülkelere kıyasla daha yüksektir. Gereksiz sezaryenin önlenmesi amacıyla bakanlığımızca bilimsel verilerin ışığında bir çalışma başlatılmıştır.
Bir defa sezaryen olan kadının herhangi bir sayı sınırlaması olmaksızın dilediği kadar doğum yapması mümkündür. Ancak muhtemel riskler açısından iki yıldan daha sık aralıklarla sezaryen yapılmaması gerektiği bilim çevrelerince önerilmektedir. Bir defa sezaryen olan kadına diğer doğumları da sezaryenle yaptırılma yolu tercih edildiğinden gereksiz sezaryen yapılması, bundan sonraki hamileliklerinde de annenin bu cerrahi müdahaleye maruz kalması riskini doğurmaktadır.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER