Gündem
  • 30.6.2014 14:00

Sağlık kurumlarına paralel kumpas

Paralel örgüt dört bir taraftan saldırmaya devam ediyor. Devlet içine sızan paralel örgüt üyeleri yaptıkları usulsüz operasyonlarla insanları yıldırmak ve devlete karşı isyan etme noktasına getirmek için ellerinden geleni yapıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Şanlıurfa merkezli olarak yapılan sağlık operasyonu neticesinde 45 kişi gözaltına alınıp 35 sağlık personeli tutuklandı.

Takvim'in haberine göre, savcılık, SGK'nın yaptığı denetimler sonucu, usülsüzlük tespit edildiği iddiasıyla bölgedeki sağlık merkezlerinin sahiplerini ve çalışanlarını gözaltına alıp tutuklattı. Daha sonra yapılan itirazlar üzerine tutuklu yargılanan sağlık çalışanlarından 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklu yakınları karara sevinirken aynı şekilde diğer tutuklu sağlık personelinin de tutuksuz yargılanmaları gerektiğini belirterek yapılan itirazların dikkate alınmasını talep ettiler.

ASIL AMAÇ PARALEL OLMAYAN KURUMLARI BİTİRMEK Mİ?
Tutuklu yakınlarının ve avukatlarının verdiği bilgiye göre, bölgede özellikle paralel örgütle ilişkisi olmayan sağlık kurumlarının hedef yapıldığı vurgulandı. Yapılan tutuklamaların haksız ve adaletsiz bir karar olduğu belirtilerek savcılıktan dosyayı tekrar incelemesini istediler ve özellikle haksız yere tutuklu bulunan sağlık çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını talep ettiler. (Takvim)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:46

İLGİLİ HABERLER