Sağlık
  • 28.5.2016 00:07

15 yıl sonra ikizini midesinden çıkarttılar

Yetkililer bu durumla çok nadir de olsa karşılaşılabildiğini söyledi. Ağzı ve burnu gelişmeyen ceninin bacakları, saçı ve bazı organlarının olduğu görüldü. Doktorlar, anne karnında ikizlerden birinin diğerinin bedenine göbek kordonu aracılığıyla girdiğini ve bir parazit gibi yaşadığını söyledi.

Malezya'da görenleri şaşkına çevirecek bir olay yaşandı. 15 yaşındaki Zul Mohd Shahril Saidin'in doğduğundan beri ikizini midesinde taşıdığı belirtildi. Bacakları, saçı ve bazı organları bulunan cenini adeta bir anne gibi midesinde taşıyan Saidin, başarılı geçen ameliyatın ardından ceninden kurtuldu.

Bozuk ceninin ikizi içinde bulunmasının inanılmaz derecede nadir bir durum olduğunu kaydeden doktorlar ameliyata aldıkları Saidin'i ceninden kurtardılar. Anne Hasmah Ahmed, şok edici detayları anlattı. Hasmah Ahmed, "Oğlumun karnındaki ceninin sadece burun ve ağzı yoktu. Onun dışında bir bebek gibiydi. Oğlumun son dört aydır ağrı şikayetleri oluyordu. Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı" dedi.

500 binde bir görülüyor

Daily Mail'in haberine göre; uzmanlar her 500 bin canlı doğumdan birinde görüldüğü tahmin edilen bu durum için şunları söyledi: "Gebeliğin erken dönemlerinde, eğer bir kadın ikizlere hamile ise, bebeklerin göbek kordonu aracılığıyla diğerinin bedenine girebilir. Orada, bir parazit haline gelir, hayatta kalmak için kardeşinin vücuduna bağlıdır. Genellikle, doğumdan sonra hayatta kalmazlar ama bebeğin hayatını tehlikeye atabilirler"

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2016 23:01

İLGİLİ HABERLER