Sağlık
  • 23.10.2018 00:04

170 yıllık kas gevşetici ilaç kansere çare oldu

İlk olarak 1848'de keşfedilen bir kas gevşetici, yakında kanser tedavisinin en uç noktasında olabilir. 
Ohio State Üniversitesi Kapsamlı Kanser Merkezi'nden araştırmacılar araştırıyor.

Yeni bir çalışma, hipoksinin kanserdeki zorluğuna yaklaşmaktadır.

Kansere saldırmak için çeşitli yollar vardır; En yaygın kullanılanlardan biri radyasyon terapisidir.

Radyasyon tümörler üzerinde iki şekilde çalışır; Birincisi, DNA'ya zarar verir ve ikincisi, kanser hücrelerine de zarar veren oksijen radikalleri üretir .

Bununla birlikte, oksijen seviyeleri düşük olduğunda (hipoksi), vücut daha az oksijen radikali üretir, bu da radyasyon tedavisinin daha az etkili olduğu anlamına gelir.

Kanser hücreleri çok hızlı ayrıldığından, sağlıklı dokudan daha fazla oksijen gerektirirler. Aynı zamanda, tümörler içerisindeki kan damarları genellikle zayıf bir şekilde inşa edilir ve bu da onları daha az verimli hale getirir.

Bu, kanser hücrelerinin genellikle oksijen tükettiği ve radyasyon tedavisinin kansere daha az ölümcül olduğu anlamına gelir.

Benzer şekilde, kan kaynağının sınırlı olduğu dokudaki bu ölü, hipoksik bölgeler kanda taşınan ilaçların ulaşması zordur. Bu şekilde, hipoksi hem radyasyon tedavisinin hem de kemoterapininetkisini azaltabilir .
Böyle durumlarda kas gevşeticilerin kanser hücrelerinin büyümesini ve başka bölgelere sıçramasını zorlaştırır. Gevşeyen kaslar bu sıçramay durdurur.
Bilimadamları şimdi kas gevşeticileri kanserin sıçramasına karşı bir önlem olarak kullanmaya hazırlanıyor..

Güncellenme Tarihi : 25.10.2018 01:25

İLGİLİ HABERLER