Sağlık
  • 14.12.2016 01:03

Alzheimer ve Demansla başa çıkmanın 7 yolu

Alzheimer ve demans çağın baş edilemez iki önemli hastalığı ve bu hatalığa yakalanma oranı da son yıllarda giderek artmakta... Hastalığın tedavisi tam olarak mümkün değilken, hastalığa yakalanma riskini azaltmak ya da hastalığın etkilerini, ilerleme sürecini azaltmak için bazı bitkisel çözümlere destek olarak başvurabilirsiniz. İşte size bazı çözüm önerileri...

1. Zerdeçal

Beyin hücrelerinin etrafında oluşan plak birikimi alzheimer hastalığının belirtilerinden birisi. Bir araştırmaya göre zerdeçal bu plak birikimini önlemeye yardımcı olma özelliğine sahip.

2. Saf sızma zeytinyağ

Zeytinyağında bulunan ‘oleocanthal’, alzheimer hastalağında görülen amiloyit plaklarının çözülmesine yardımcı olan, ana protein ve enzimlerin üretimine yardımcı oluyor.

3. Dut, böğürtlen, çilek vb.

Bu tip meyveler serbest radikallerin beyine daha fazla zarar vermesini önleyen antosiyanin içeriyor. Aynı zamanda antiinflamatuar ve antioksidan özellikleri taşıyıp vitamin C ve E depoları.

4. Ispanak

Lütein adlı antioksidanla yüklü olduğu için ıspanağın kognitif zayıflığa karşı koruma sağlayabildiği düşünülüyor. Avusturalya’da 200’den fazla kadının üzerinde yürütülen bir araştırmada ıspanakta da bulunan B6 vitamini ve folik asit yüklü yiyeceklerle beslendiklerinde kısa süreli hafıza ve zihinsel kabiliyetlerinde iyileşme görüldü.

5. Brokoli

Brokoli zihinsel işlevleri iyileştiren iki besin maddesi içeriyor. İlki olan K vitamini kognitif kabiliyetleri güçlendiriyor. İkincisi ise kolin, ve bu da hafızayı güçlendiriyor. Aynı zamanda yüksek miktarda folik asit içerdiği için alzheimer hastalığına karşı koruma da sağlayabiliyor.

6. Ceviz

Ceviz, kalbe iyi gelen ve antiinflamatuar besin maddeleriyle yüklü. Bunun yanı sıra yemişler arasında en iyi ALA (Alfa Linolenik Asit) kaynağı. ALA, kan dolaşımına yardımcı olduğu için beyine giden oksijen seviyesinin iyileşmesine yardımcı olabiliyor.

7. Somon

Kültür somonu değil doğal yetişmiş somondan bahsediyoruz. Bir araştırmaya göre haftada ortalama 3 porsiyon yağlı balık yemek alzheimer ve demans riskini neredeyse %50 azaltıyor.

Güncellenme Tarihi : 13.12.2016 20:36

İLGİLİ HABERLER