Sağlık
  • 23.1.2018 09:56

Angelina Jolie'ye kötü haber

"Mastektomi kansere çare olmayabilir"

Prof. Diana Eccles ve ekibinin yaptığı son araştırma, mastektomi ameliyatı yaptıran kadınların 10 yıl sonra hastalıktan tamamen kurtulma olasılığının yaptırmayanlardan farklı olmadığını ortaya koydu

56 yaşındaki annesi yumurtalık kanseri nedeniyle yaşamını yitirince ünlü yıldız Angelina Jolie, aynı hastalıktan korunmak amacıyla mastektomi (meme aldırma) ve yumurtalık ameliyatları olmuştu. Ancak İngiltere, Southampton Üniversitesi’nden Prof. Diana Eccles ve ekibinin yaptığı son araştırma, mastektomi ameliyatı yaptıran kadınların 10 yıl sonra hastalıktan tamamen kurtulma olasılığının yaptırmayanlardan farklı olmadığını ortaya koydu.

ÜSTSÜZ FOTOĞRAFLARIYLA O KİŞİLERE İLHAM OLDU!

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; araştırmada 2000-2008 yılları arasında meme kanseri tedavisi gören 18-40 yaş arası kadınların yüzde 12’sinin BRCA mutasyonuna sahip olduğu tespit edildi. Bu kadınların tıbbi kayıtları 10 yıl boyunca incelendi. Bu süreçte 651 kadın meme kanserinden yaşamını yitirdi. Hastalıktan kurtulanlar arasında BRCA mutasyonu olanların şansının olmayanlar ile aynı olduğu görüldü. BRCA-1 ve BRCA-2 testleri, meme kanserinde genetik geçişi belirliyor.

GÖĞÜSLERİNİ BOŞUNA MI ALDIRIYORLAR?

Mastektomi nedir?

Mastektomi, memenin herhangi bir rahatsızlık nedeniyle alınması demektir. Basit mastektomide kişinin sadece meme dokusu çıkarılır. Radikal mastektomide ise memenin altındaki kaslar ve koltuk altındaki lenf bezleri de çıkarılır.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2018 09:57

İLGİLİ HABERLER