Sağlık
  • 28.12.2012 21:24

Aynı hastanede 1 günde 2 saldırı

Adana'da mide rahatsızlığı şikayetiyle gittiği özel hastanede sırada bekletilmesine sinirlenen hastanın doktor ve hemşireyi darp etmesinin ardından, aynı hastanede bulunan diş hekimi ve çalışanları da saldırıya uğradı.
Özel bir hastanede meydana gelen ilk olayda, M.T (51), midesinden rahatsız olduğu için oğlu M.T (19) ile birlikte hastanenin Gastroenteroloji Bölümü’ne başvurdu. Burada doktorun kendisini randevu saatinde muayeneye almadığı iddiasıyla oğlu M.T. ile baba M.T., doktor ve hemşireyi darp etti. Darp sonucu Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Burhan Özdil’in omzu çıktı. Hemşirenin ise kafasında ve sırtında morluklar oluştu.
Yine aynı hastanedeki ikinci olayda ise, iddiaya göre, yaklaşık 3 sene önce dişini yaptıran hasta ve onun yakınları, yanlış tedavi yaptığını iddia ederek, doktorun muayenehanesini bastı. Diş Hekimi Şenol Yapıcı ile görüşmek istediklerini söyleyen hasta ve hasta yakınları, burada Ferihan Şen isimli hemşire ve Alev Özüiş isimli personelle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şahısların personellere saldırdığı öne sürüldü. Çıkan arbedede hemşire ve personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavga, olay yerine gelen güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan personeller ve hasta ile hasta yakınları birbirlerinden şikayetçi oldu. Polis ekipleri, şahısları ifadelerini almak üzerine Yarbaşı Polis Merkezi’ne götürdü.
Dr. Özdil, asıl hedefin kendisi olduğunu söyleyerek, “Ben içeride çalışırken dışarıdan bağırış sesi geldi. Hasta 'işte buradaymış' diye zaten kızlara saldırıyordu, bize de saldırdı. 'Sizi vuracağım' diye 2-3 defa beline davrandı. Bu arada güvenlik geldi. Asıl hedef bendim” diye konuştu. Personel Alev Özüiş de, hastalarla ilgilendiği sırada şahıslar tarafından darp edildiklerini savunarak, “Çok fazla küfür ve hakaret ettiler” dedi.
Saldırıya anlam veremediğini ifade eden hemşire Ferihan Şen, hasta ve hasta yakınlarının birden içeri girerek kavga etmeye başladıkları öne sürdü. Şen, "Hiçbir şey anlamadık. Bize bir şey sormadılar. Direkt saldırdılar. Saldırırken, telefonla fotoğraflarımızı çekip tehdit ettiler. Hemşirelik korkulan bir meslek değil ama artık bizler de korkmaya başladık" ifadelerini kullandı.

iha-dha

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:53

İLGİLİ HABERLER