Sağlık
  • 23.6.2017 01:15

Bacağındaki morluğun sebebi şok etti

Baharın gelmesiyle birlikte böcekler de saklandıkları yerlerden çıkmaya başlıyorlar. Böcekler sadece içimizi ürperten yaratıklar gibi görünse de aslında hafife alınmamaları gerekiyor. Küçük bir böcek ısırığı ölümcül sonuçlanabilir.

Amerika'nı Massachusetts eyaletinde yaşayan Kristine Donovan, kızının bacağında küçük bir morluk fark ettiğinde oynarken bir yere çarptığını düşündüğü için önemsemedi. Ancak morluk gittikçe büyümeye başlayınca bir problem olduğunu biliyordu.

Bacağındaki morluğun sebebi şok etti!

Kailyn isimli küçük kız sadece birkaç gün sonra yüksek ateşle okuldan eve gönderildi. Hastaneye gittiklerinde doktor bacağındaki morluğu fark etti. Morluğun bir örümcek ısırığından kaynaklandığı kısa sürede anlaşıldı.

Antibiyotik tedavisi görmesine rağmen yarası bir türlü iyileşmeyen küçük kız tekrar hastaneye geldiğinde bacağını ısıran örümceğin bir karadul olduğu anlaşıldı. Çocuklar ve küçük hayvanlar karadul zehrine karşı özellikle hassas olabiliyor ve tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Bacağındaki morluğun sebebi şok etti!

 

Anne Kristine, erkenden fark edildiği için şükrediyor. Küçük kızın durumu iyi ancak bu diğer ailelere önemli bir uyarı niteliğinde. Özellikle de yaz aylarında geceleri yatmadan önce böcek ısırıklarına karşı çocuklarınızın vücudunu kontrol edin!


Duygu Bay / PembeNar Özel

Bacağındaki morluğun sebebi şok etti!

Güncellenme Tarihi : 23.6.2017 02:23

İLGİLİ HABERLER