Sağlık
  • 26.11.2016 03:30

Bağırsakları dışarıda doğan bebeğe ilginç çözüm

Bağırsakları dışarıda doğan prematüre bebek, bağırsakları plastik poşete konularak kurtarıldı. Annesi, hamilelikte ananas aşermesinin bebeğinin hastalığıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Karın duvarında doğuştan çatlak olduğu için bağırsakları dışarıda doğan Sofia Cass isimli bebek, bağırsakları plastik bir poşete konularak hayata bağlandı.
Uzmanlar gastroşizis adı verilen hastalığın sebebini tam olarak bilmiyor ancak Amerikalı araştırmacılar 2010 yılında ananas büyütmek için kullanılan kimyasalın hastalıkla bir ilişkisi olduğunu keşfetti.

Sofia'nın annesi Suzanne de, hamileliğinde ananas aşermesinin, bebeğin bağırsaklarının dışarıda olmasından kaynaklandığına inanıyor.

37 yaşındaki Suzanne iddiasını şu sözlerle savundu:

 "12 haftalık hamileyken bebeğimin hastalığı anlaşıldı. Doktorlar, hastalığın sigara, alkol veya uyuşturucu kullanan genç annelerde görüldüğünü söyledi. Ancak ben bu kriterlerin hiçbirine uymuyorum.

Gayet sağlıklı olduğum için bana neden olduğunu anlayamıyordum. Paniklemek ve endişelenmek yerine araştırmaya koyuldu. Araştırınca ananasla ilişkili olduğu kanısına vardım. İşim dolayısıyla tarlalarda ve çiftliklerde çok fazla vakit harcadım ve hamileliğim boyunca canım sürekli ananas çekiyordu."

8 hafta erken doğan Sofia, 1 kilo 800 gramdı ve bağırsakları dışarıdaydı. Bebek, ameliyata alınmadan önce organlarını sıcak tutmak için streç filmler sarıldı. Bütün organları geri koyulamadığı için doğal yollardan vücuduna geri dönene kadar korunması için 2 gün boyunca plastik poşete konuldu.

Sağlığı gittikçe iyiye giden bebek, bir anda sepsise yakalandı. Neyse ki savaşçı prenses ölümcül kan zehirlenmesiyle olan savaşını da kazanarak hastaneden taburcu edildi.


Duygu Bay / PembeNar
 

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 03:43

İLGİLİ HABERLER