Sağlık
  • 10.1.2017 00:20

Beynindeki tümör ikiz kardeşi çıktı

ABD merkezli Indiana Üniversitesi'nde doktora yapan 26 yaşındaki Karanam, baş ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede korkunç bir sonuçla karşılaştı. Karanam'ın başında tümör sanılan cismin, ikizi olduğu ortaya çıktı.

26 yaşındaki Yamini Karanam, baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan muayeneler sonucu beyninde ikiz kardeşinin olduğunu öğrendi. Karanam'ın hemen hemen her gün ağrıyan başı, günlük hayatını ve özellikle okul yaşamını iyice olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı. Ağrıları öylesine sıklaştı ki günlük hayatta yerine getirmesi gereken işlerini bile getiremeyecek hale geldi. Doktora gittiğinde ise beynin tümör olduğu saptandı.

Beynindeki kitle tümör değil, ikiziymiş

Neyse ki beynindeki tümör başarıyla alınabilecekti. Ancak doktorlar daha sonra daha da ilginç bir şey keşfetti; Karanam'ın beynindeki kitle tümör değil; bazı dişleri ve kemikleri oluşmuş bir bebekti.

Her şey zor hale gelmişti

Herkesin günlük hayatta gerçekleştirdiği eylemler Karanam için adeta işkenceye dönüşmüştü. Yataktan kalkmak ve dışarıda yürümek bile onun için güçleşmişti. NBC Los Angeles'a konuşan Karanam, “Okumakta, dinlemekte ve çalışmakta zorluk çekmeye başladım. Mesela birilerinin konuşmasına kulak misafiri olsam dahi ne dediklerini anlayamıyordum" dedi.

Doktorlar tümör sandı
Doktorlar, genç kadının beyninde tümör olduğundan şüphelendiler. Tümörü kötü huylu olma ihtimalini göz önünde bulunduran doktorlar, kadının derhal beyin ameliyatı olmasını önerdiler. Los Angeles'ta yer alan Skull Base Enstitüsü'ndeki cerrahlar Yamini'nin beynindeki tümörü daha yakından incelemeye karar verdiler.

Güncellenme Tarihi : 10.1.2017 01:05

İLGİLİ HABERLER