Sağlık
  • 18.10.2016 02:02

Boğaz ağrısının sebebi kanser çıktı

27 yaşındaki kadın boğaz ağrısı ve öksürük şikayetiyle doktora gidince soğuk algınlığı teşhisi konuldu. Gerçek, 6 ay sonra ortaya çıktı.

7 hafta tedavi gördükten sonra kanser temizlenmesine rağmen 4 ay sonra geri döndü. Gırtlağı alınan 27 yaşındaki kadının boğazı şiş kaldı ve belki de hiç konuşamayacak.

Daily Mail'de yayınlanan habere göre Heather Longdon isimli kadın, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetiyle doktora gidince doktoru soğuk algınlığı teşhisi koydu. 6 boyunca aynı semptomlar devam edince sonunda 3. derece larenks kanseri teşhisi konuldu.

Doktorlar enfeksiyon yüzünden Heather'ın yatağa bağlı kaldığını söyledi. Yüzündeki şişliği indirmek için şahdamarına basınç uygulandı ancak damarları tekrar şişti. Genç kadın sürekli enfeksiyon kaptığı için cerrahlar müdahale edemiyor.

Heather hastanedeki yatağından email yoluyla hissettilerini anlattı:

 "Teşhis konulduğunda tek düşündüğüm oğlumdu. Hastalığı kaldıramayacağımı düşündüm ancak bütün duygularımı bir kenara koyup oğlum için mücadele ettim. Bana uygun bir gırtlak için dünyanın öbür ucuna gidebilirim. Konuşabilenlere çok küçük birşey gibi gelebilir ancak oğluma tekrar onu sevdiğimi söylebilirsem dünyalar benim olur."

Ailesi Kaliforniya'da gırtlak naklini gerçekleştirebilecek bir doktor buldu. Ancak bütün bu süreç çok pahalı olacağı için yardımları bekliyorlar.


Duygu Bay / PembeNar

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 02:15

İLGİLİ HABERLER