Sağlık
  • 23.4.2017 08:59

Chia tohumu nedir? Faydaları ve yan etkileri

Yaza kısa bir zaman kala hemen hemen tüm bayanların tek sorunu kıştan kaynaklı olarak alınan kiloları vere derdi oldu. Bu yüzden de üretici firmalarda bu konuda araştırmaları sonucu en etkili zayıflama destek ürünlerini hızla piyasaya çıkararak biz bayanlara destek vermeye çalışıyorlar. Bu konuda birçok zayıflama ürünü bulunsa da etkisi hakkında en çok etkilileri arasında chia tohumu başrolü oynamaktadır. Birçok araştırmaya maruz kalan chia tohumu yurtdışından sonra ülkemizde de satışa başlamış durumdadır. Birçok ünlü sanatçının da son dönemde reklamını yapmaya başladığı Chia tohumunun özellikleri arasında;

Metabolizmayı hızlandırası

Hazımsızlık sorunun ortadan kaldırması

Kansere karşı koruma kalkanı oluşturması

Yağ yakıcı özelliğinin olması

Diyette büyük deste vererek tok tutması gibi birçok özelliği bulunmaktadır.

Ayrıca çölyak hastalarının da rahatlıkla kullanabildiği bu ürün gıda alerjisi olanlarında rahatlıkla kullanabileceği bir ürün olmaktadır. Ürünü yemeklerde kullanabileceği gibi çay olarak da tüketimi mümkün olmaktadır. Ürün hakkında daha detaylı bilgi için yazımızın kalanını okuyabilirsiniz.

Chia tohumu ile diyet

Bu ürün hem yemeklerimiz de kullanabileceğimiz, hem ekmek yapabileceğimiz hem de tatlılarda rahatlıkla kullanabileceğimiz bir ürün olmaktadır. Ayrıca çayını da yaparak içmeniz yine zayıflamaya destek olacaktır. Yapılan araştırmalar sonucu günde 20-30 gram yani ortalama iki yemek kaşığından fazla tüketmek tehlikeli olabilir. Çünkü chia tohumu yüksek oranda protein, mineral ve omega3 içermekte azı nasıl zayıflatıyor ise çok kullanımı da kilo yapmaktadır. Bu yüzden kullanım miktarına dikkat etmekte fayda vardır. Ürün oldukça vitamin yüklü bir ürün olduğu için tüketim miktarı önem teşkil ediyor ve kullanım zamanı özellikle diyette yaşanan enerji eksikliğinden kaynaklı yorgunluk sorununu da ortadan kaldırıyor. Kısa zamanda ülkemizde birçok kullanıcıya ulaşmayı başaran bu ürün etkisini de üretici firma ağzından değil de kullanıcıları tarafından kanıtlamaktadır. Eğer chia tohumu zayıflatırmı diye merak ediyorsanız, genel olarak kadınların kullandığı bu ürün ülkemizde binlerce hatta milyonlarca bayanı zayıflatarak fit görüntüye ulaştırmayı başarmıştır. Bu ürünün en önemli özelliklerinden bir diğeri ise ürün sadece zayıflamak isteyenler için değil sağlık içinde önem teşkil ettiğidir.

Chia nereden alınır?

Chia bulabilmek için öncelikle internet resmi satış sitesine bakabilirsiniz. Bu sitede hem ürünü inceleyebilir hem de satın alabiliyorsunuz. Bir diğer satış noktası ise sosyal medya satış temsilcileri olmaktadır. Ürünün satışını yapan birçok sosyal medya temsilcisi ile irtibata geçerek hem ürünü sorabilir hem de satın alabilirsiniz. Ayrıca ürünü almak için eczacınıza başvurabilir ve alabilirsiniz çünkü bu ürün eczanelerde de satılmaktadır. En son olarak ürünün satışını yapan aktarlarda bulunuyor sizde güvendiğiniz aktara ürünü satıp satmadıklarını sorarak öğrenebilir ve satın alabilirsiniz. Her kadının tek hayali daha zayıf ve fit görünmektir kendinizi bu isteğinizden mahrum etmeyin ve vücudunuzun istediğini ona geri verin.

 

Güncellenme Tarihi : 23.4.2017 09:03

İLGİLİ HABERLER