Sağlık
  • 27.10.2016 00:20

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Afrodizyak etkili gıdaların sizin için etkili olup olmadığını bu besinleri deneyerek keşfedebilirsiniz.

Roka
Buruk bir tada sahip olan bu bitkinin afrodizyak etkili gıdalardan sayılması 1. yüzyıla kadar gitmektedir. Koyu yeşil yapraklı bu bitkinin içinde bulunan mineral ve antioksidanlar, çevreden alınabilecek kirletici maddelerin, cinsel istek (libido) üzerindeki kötü etkilerini engelleyebilir.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Zeytinyağı
Antioksidan dolu olan zeytin ve zeytinyağı yüzyıllardır sağlık için kullanılmaktadır. Yunanlılar ayrıca erkekleri daha kuvvetli yaptığını da düşünmüşlerdir. Zeytinyağı mono doymamış ve poli doymamış yağlar için iyi bir kaynaktır. Bu yağlar kalp sağlığını, kan dolaşımının iyiliğini ve hormon üretimini desteklerler. Genel olarak sağlığı iyi etkileyen gıdalar, cinsel hayat üzerinde de olumlu değişiklikler yaratacaktır.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Avokado
İster çekici armut şekli olsun, ister bir meyve olarak zengin tadı, avokadonun afrodizyak olarak şöhreti Azteklere kadar uzanmaktadır. Her ne kadar avokadonun uyarıcı etkileri üzerinde araştırmalar henüz devam etmekte olsa da uzmanlara göre meyvenin içindeki bol miktarda E vitamini romantizmi ateşlemekte etkili olabilir. Bu vitamin yüksek enerjisi seviyelerinin korunmasında da faydalıdır.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

İstiridye
En iyi bilinen afrodizyak etkili gıdalardan olan istiridyelerin çinko içeriği yüksektir. Romantik anlar ve doğurganlık için olumlu etkilere sahiptir. Ayrıca güncel araştırmaların sonuçlarına göre istiridyenin içinde bulunan bazı amino asitler cinsiyet hormonlarının üretimini tetikleyici etki yaparlar.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Muz
Muzun fallik şekli afrodizyak etkili gıdalardan biri olarak bilinmesinde etkili olabilir. Ancak besinsel içeriği de bilimsel olarak bu etkisini güçlendirir ve kanıtlar. Muzun içindebromelain adlı bir enzim bulunur. Bu enzim testosteron üretimini tetikler. Muzdaki bol potasyum ve B vitamini ise enerji seviyelerini yükseltir.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

İncir
Yaprağı aklınıza Adem ve Havva’yı getirebilir. İncir bu sebeple çoğalmanın bir simgesi olarak görülmüştür. Bilimsel olarak baktığımızda ise içinde bulunan yüksek miktardaki antioksidanlar ve potasyum cinsel isteği ve enerji seviyesini artırmak için faydalı olacaktır.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Çikolata
Çikolata tadından kokusuna kadar zaten hisleri uyaran bir gıdadır. Ancak bunun yanında bitter yani siyah çikolata dopamin seviyelerinde yükselişe de sebep olur. Bu maddenin salgılanması zevk ve keyif hislerini artırmaktadır.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Kahve
Kahvenin içindeki kafein kalp atış hızını artıran ve kanı akışa geçiren bir uyarıcıdır. Bu sebeple kararında tüketildiği durumlarda kişinin daha uyanık ve istekli olmasını sağlayabilir. Dişi fareler üzerinde yapılan bir araştırmada görüldüğü üzere kafein dişileri cinsellik moduna sokabilmektedir.
 

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Bal
Bal, polinasyon süreci sırasında yapılan bir maddedir ve kendisi aslında çoğalmanın bir simgesidir. Genel olarak cinsel aktivitenin yoğun olduğu “balayı”nınisminde “bal” geçmesi bir tesadüf olabilir mi? Balın içeriğinde ayrıca bor maddesi bulunur. Bor, östrojen ve testosteron seviyelerinin düzenlenmesine yardımcıdır. Ayrıca doğal bir enerji artırıcıdır.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Acı Biber
Bu canlandırıcı baharatın egzotik bir şöhreti ve canlı kırmızı bir rengi vardır. Bu sebeple hem afrodizyak olarak bilinmekte, hem de aşk sembolü olarak kullanılmaktadır. Ancak bu inanışlar bilimsel araştırmalarla da desteklenmiştir. Acı biberler beynin kendini iyi hissetme kimyasalları olan endorfinlerin üretimini uyarırlar. Ayrıca kalbin atış hızını artırırlar ve terlemeyi sağlarlar. Bunların hepsi kişinin cinsel olarak uyarıldığında verdiği tepkilere benzemektedir.

Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda

Karpuz
Yapılan bilimsel araştırmalara göre bir likopen deposu olan karpuzun vücut üzerinde Viagra benzeri bir etkisi olabilmektedir. Bunun sebebi kan damarlarını rahatlatması ve kan dolaşımını daha iyi hale getirmesidir. İçindeki bol miktarda şeker de kişinin enerji düzeyini yükseltebilir. Ayrıca su içeriği yüksek olduğu için susuzluktan yorgun düştüğünü fark edemeyen kişilerin bu problemini çözebilir.
Cinsel gücü arttırıcı 11 gıda
Hemen Sağlık

 

Güncellenme Tarihi : 27.10.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER