Sağlık
  • 10.8.2018 00:53

Çok seviyoruz ama aman dikkat!

Sürekli kilo almaktan ve kilo verememekten şüpheleniyorsanız bu sebebi yanlış beslenme alışkanlıkları olabilir. Meyveler ne kadar faydalı olsa da yanlış tüketildiğinde sağlığınıza yarar yerine zarar verebiliyorlar.

Diyet yapan insanların çoğu ara öğünlerinde meyve tüketimine yöneliyorlar. Ancak ara öğünlerde tüketilen bazı meyveler kilo verdirmek yerine kilo almanıza neden olabilir.

 İşte içerisinde fazla şeker bulunduran yaz meyveleri.

Üzüm 

Üzüm de diyet yapanlar için tüketilen meyveler arasında yer alıyor. . Bir fincan üzümün içinde neredeyse 23 gram şeker bulunuyor. Bu oran zayıflamak isteyenler için oldukça yüksek.

Kiraz 

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden olan kiraz da diyetisyenler tarafından çok masum bulunmayan bir meyve. Bir kase kirazın içinde neredeyse 18 gram şeker bulunuyor. Eğer zayıflamak ve şekerden uzak durmak istiyorsanız kiraz tüketimine dikkat etmeniz gerekiyor.

İncir 

Yazın sevilerek tüketilen meyveleri arasında da incir geliyor. Ancak incir zengin besin değerlerine sahip olmasına rağmen içerisinde çok fazla şeker barındırıyor.
Sadece 2 adet incirin içerisinde 16 gram şeker bulunuyor.

Armut 

Armut, içerdiği şeker oranıyla kilo almanıza sebep olabiliyor. Uzmanlar, armudun kilo alımına olan etkisini azalmak için yoğurt ile tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2018 02:56

İLGİLİ HABERLER