Sağlık
  • 3.5.2016 09:59

Devletten PKK'lılara kanser ilacı

32 ili kapsayan ilaç operasyonunun ayrıntıları netleşmeye başladı. Onlarca doktor ve eczacının bulunduğu çetenin müşterileri arasında DAEŞ, PKK ve PYD'li militanlar da var!

32 ilde operasyon düzenlenen ilaç çetesinin ucu PKK ve DAEŞ'e dayanıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu sabah 32 ili kapsayan ilaç operasyonunun ayrıntıları netleşmeye başladı. Aralarında profesörlerin de dahil olduğu onlarca doktor ve eczacının bulunduğu çetenin müşterileri arasında DAEŞ, PKK ve PYD'li militanların da olduğu ifade edildi.

HER ŞEY RUTİN BİR YOL UYGULAMASINDA GÖZALTINA ALINAN SURİYELİ İLE BAŞLADI

İstanbul polisinin 6 ay önce rutin yol uygulamasında gözaltına aldığı bir Suriyelinin üzerinden onlarca kanser ve psikoloji tedavisinde kullanılan ilaçlar ele geçirilmişti. İlaçların kaynağını araştıran emniyet görevlileri, tüm ilaçların hastanelerde reçete ile yazıldıktan sonra SGK'dan alındığını tespit etti.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BU SABAH BASILDI! 109 KİŞİ GÖZALTINDA

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yönetiminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmaya başladı. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda 32 ilde tespit edilen 266 şüphelinin yakalanması için düğmeye bu sabah basıldı. Başta İstanbul, D. Bakır, Hatay, Bursa ve Mardin olmak üzere tespit edilen illerde başlatılan operasyonda şu ana kadar toplam 109 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DEVLETİ 250 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLAR

Gözaltına alınan zanlıların sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilme işlemleri devam ediyor. Zanlılardan birinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hemotoloji Bölümü'nde görevli profesör olduğu öğrenilirken bununla birlikte çok sayıda profesör, doktor, eczacının da gözaltında olduğu gelen bilgiler arasında. Epilepsi, kanser ve hemotoloji gibi alanlarda kullanılan ilaçlar ile şebekenin bugüne kadar devleti 250 milyon TL civarında zarara uğrattığı belirtiliyor.

İLAÇLARIN MÜŞTERİSİ PKK VE DAEŞ

Operasyonda ele geçen ilaçların özellikle İran, Irak ve Suriye'ye yasa dışı yollardan gönderildiğinin tespit edildiği belirtilirken, yaralanmalarda acil kan durdurması için kullanılan hemotoloji grubu ilaçların da IŞİD militanlarının bulunduğu Suriye bölgesine gönderildiği ifade edildi. Bunun dışında kullanılması durumunda bir insanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından IŞİD ve PYD guruplarına teslim edildiği de gelen bilgiler arasında.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:10

İLGİLİ HABERLER