Sağlık
  • 11.11.2017 01:25

Et yiyen bakteri bacağını yedi

33 yıllık itfaiyeci, "pis" bir evdeki yangını söndürürken ölümcül bakteriye yakalandı. Bacağında tenis topu büyüklüğünde delik açıldı.

51 yaşındaki itfaiyeci, adeta yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Ölümcül  bakteriye yakalanan adamın bacağında tenis topu büyüklüğünde delik açıldı.

Bir çocuk babası Tracy Rumble televizyon izlerken bir anda ateşlenip şiddetli bir şekilde kusmaya başlayınca eşi tarafından acile götürüldü. Daily Mail'in haberine göre doktorlar bacağındaki acı verici, şiş, kırmızı lekeyi görünce selülit enfeksiyonu teşhisi koyarak eve gönderdi.
 

Ertesi gün yara daha da büyünce 33 yıllık itfaiyeci tekrar hastaneye gitti. Sonunda korkutucu teşhis konuldu. Tracy'nin bacağını paramparça eden et yiyen bakteri olarak bilinen nekrotizan fasiitti. Uzuv kaybı ve hatta ölüme neden olabilen bakteriden kurtulmak için doktorlar, adamın etini keserek aldı.

Tracy, bakteriye pis bir evdeki yangını söndürürken yakalandığını düşünüyor. Doktorlar da bakterinin bir kesik veya iltihaplı bir kıldan içeri girdiğini düşünüyor.

Talihsiz adamın hayatı kurtuldu ancak bacağından büyük bir delik açıldı. Tracy herkesi et yiyen bakteriye karşı uyardı: "Vücudunuzda tuhaf bir değişiklik, yara, leke gördüğünüzde mutlaka doktora gidin."
 

Nekrotizan fasiit (Et yiyen bakteri) belirtileri

-Ağrı ve yangı
-Yaranın etrafında şişlik
-Yara, su toplaması veya siyah lekeler
-Ateş
-Üşüme
-Halsizlik
-Kusma

 

Güncellenme Tarihi : 11.11.2017 01:52

İLGİLİ HABERLER