Sağlık
  • 22.6.2017 00:52

Evdeki böceklere son

Yaz geldiğinde başta sivrisinek olmak üzere günlük hayatın bir parçası olan böceklerden kurtulmanın birçok yolu bulunuyor. Kimyasal maddeler kullanmadan da evdeki böcekleri ortadan kaldırabilirsiniz. Gerçek bir doğa dostu iseniz o halde yapmanız gereken şey, onları doğal yöntemlerle evinizden uzaklaştırmak olacaktır. Evdeki böceklerden kurtulmanın yöntemi, kullandığınız doğal ürünler olabilir.

Sivrisinekleri uzaklaştırmak için yapabileceğiniz en kolay yöntem, evinizin bahçesine ya da balkonunuza bir fesleğen yerleştirmektir. Fesleğen bitkisinin bizim için muhteşem güzellikteki aroması, neyse ki sivrisinekler üzerinde aynı etkiyi yaratmıyor. Bu bitkinin kokusu, onları yaz günlerinde sizden ve evinizden uzak tutmak için faydalı olacaktır. Lavanta bitkisi de bu uçan böceklerin hoşlanmadığı aromatik bitkiler arasında yer alıyor. Yalnızca sivrisineklerin değil, pire ve güvelerin de evinizden uzak tutulması için, kurutulmuş lavanta çiçeğinden yardım alabilirsiniz. Kekik ve biberiye bitkilerini de evinizde bulundurursanız, kokusu sivrisinekler için korkutucu ve uzaklaştırıcı olacaktır.

Eviniz ne kadar temiz ve hijyenik olursa olsun, bazı tür böcekler barınmaya devam edebilir. Hamam böceklerinden tamamen kurtulmanın en kolay yolu, eczaneden alabileceğiniz zararsız bir madde olan asit borik tozudur. Sizin için zararsız ancak evdeki evcil hayvanlar ve küçük bebekler sakıncalı olabilecek bu ürünü dikkatlice kullanmak gerekir. 2 yemek kaşığı dolusu asit borik, yarım bardak su ve bir adet haşlanmış patates ile yoğurulur. Hamur kıvamına gelen karışımdan küçük parçalar alıp bunları evinizin görünmeyen köşelerine, mobilya ve dolap altlarına, makine arkalarına bırakabilirsiniz. Böcekler, ortada hiçbir iz bırakmadan 6 aydan fazla süre boyunca ortadan kaybolacaktır. Yeniden böcekleri görmeye başlarsanız, işlemi yenileme vakti gelmiş demektir.

Aromatik spreylerle etkili çözümler

Özellikle karasineklerin ne kadar ısrarcı böcekler olduğunu biliriz. Ancak doğal bir yöntemle hazırlayacağınız oda spreylerini kullanırsanız, karasinekleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Lavanta, okaliptüs, nane ve idris otu içerikli bitkisel yağlardan yirmişer damlayı bir şişeye dökün, şişenin içine bir parça gazlı bez yerleştirin. Bir gün boyunca beklettiğiniz bu yağ karışımını, kapağı açık olarak pencere önüne bırakın. Sineklerin artık evinize girmediğini göreceksiniz. Elma sirkesi insanlar için faydalı bir antioksidan olmasına rağmen, karasinekler için de doğal bir böcek ilacı olma özelliği taşıyor. Elma sirkesini spreyli bir şişeye döküp, bununla evinizin mutfak tezgahı ve masa gibi eşyalarını silerek karasinekleri uzaklaştırabilirsiniz. Tamamen doğal maddelerle ve sağlığınızı etkilemeden evdeki böceklerden kurtulmanın yöntemi son derece kolay olabiliyor.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2017 00:01

İLGİLİ HABERLER