Sağlık
  • 20.11.2018 08:17

Geleceğe Yapacağınız En Sağlıklı Yatırım: Check-Up

İnsanoğlu yüzyıllar boyunca, uzun ömürlü olmak ve sağlıklı yaşamak için çeşitli yöntemler denemiştir. Günümüz modern tıbbındaki gelişmeler de insanın bu arayışının yeni hali. Artık tıp dünyasında hastalıkların tedavisi kadar, erken tanı ve koruyucu tıp gibi kavramlar sıklıkla dile getirilmeye başlandı. İşte bu iki kavramın en kilit unsurlarından bir tanesi de check up yaptırmak.

Check Up Nedir? Niçin Yaptırılmalıdır?

Check up, herhangi bir hastalık şikayeti bulunmayan bireylerin genel sağlık kontrolünden geçerek muhtemel bir sağlık sorunlarının olup olmadığının tespit edilmesidir. Herhangi bir rahatsızlığı veya sağlığıyla ilgili şikayeti olan kişilerin, doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırmaları gayet normal bir durumdur. Check up yaptırmaktaki temel sebep ise, muhtemel bir hastalığın henüz kişinin hissedebildiği belirtiler oluşmadan tespit edilmesidir. Bu sayede eğer bir hastalık varsa erkenden müdahale edilerek, kişi en kısa sürede iyileştirilir. Check up yaptırmanın bir diğer avantajı ise ilerde sağlık sorunu oluşturabilecek bir takım değerlerin (kan şekeri, kolesterol, tiroid vb.) belirlenmesini sağlayıp bunları kontrol altına almasıdır.

Check Up Yaptırmanın Yararları Nelerdir?

Yaşam kalitesinin ve süresinin arttırılması için tedbir niteliğindedir.

Ciddi hastalıklar (kanser, kalp hastalıkları vb.) başta olmak üzere, birçok hastalığın erken tanı konularak tedavisine zemin hazırlar.

Yapılan tahliller sayesinde hastalık riski oluşturabilecek durumların belirlenmesinde yardımcı olur.

Ufak tefek bir takım rahatsızlıkların nedenlerinin aydınlatılmasında yararlıdır.

Düzenli olarak yapılan check uplar sayesinde kişinin sağlık durumu ve vücudundaki değişiklikler sistemli bir şekilde takip edilir.

Beslenme tarzını belirlemede ve kişinin ne gibi sporlar yapabileceğini anlamada yardımcı rol oynar.

Check up sonunda sağlıklı olduğunu görmek, kişide motivasyonu artırıcı ve moral yükseltici bir etki meydana getirir.

 Kimler Check Up Yaptırmalıdır?

20 yaşını geçmiş herkes için çeşitli check up programları bulunmakta. Ancak ailede genetik hastalık olması durumunda veya genel sağlık durumunun tespiti gerektiğinde bu yaş seviyesi çocukluk dönemine kadar inebilir.

 Nerede Check Up Yaptırabilirim?

Hiçbir sağlık sorununuz olmadığı halde bir hastaneye gitmek sıkıcı ve zaman kaybı gibi gelebilir. Oysa check up, kişinin geleceğe yaptığı en önemli sağlık yatırımlarından biridir. Bu yatırımın sizi gerçek anlamda tatmin etmesi elbette çok önemli. İşte burada devreye güvenebileceğiniz ve nitelikli check up programları uygulayan merkezler giriyor. Acıbadem Check Up Merkezlerinde kadın, erkek ve çocukların yaş gruplarına göre birçok check up programı bulunmakta. Ayrı ayrı başlıklar halinde ve tamamen kişiye özel hazırlanmış bu programlardan hangisini seçmeniz gerektiğini, orada yapılacak yönlendirmeler sayesinde öğrenebilirsiniz. Burada tam kapsamlı check up yaptırabilirsiniz.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 10.12.2018 11:38

İLGİLİ HABERLER