Sağlık
  • 3.12.2007 00:22

İŞTE VÜCUDUNUZU GÜZELLEŞTİRMENİN PRATİK YOLLARI!..

Mitolojide 'doğal yöntemlerle güzelliği kazanma sanatı' anlamına gelen Flavius adıyla güzellik ve estetik merkezi kuran Uzm.Dr. Sinan İbiş ile konuştuk bu hafta...

Dr. Sinan İbiş, birisi Azerbaycan'da olmak üzere 17 güzellik ve estetik merkezinin başında. Uzmanlığını radyolojide yapan Dr. İbiş'in estetik ve güzellik işine girme hikayesi ise oldukça ilginç. 1982 yılında yüzündeki sivilcelerden utanırken, sivilcelere karşı formül yapan bir Alman ile tanışan ve bu ürünleri Türkiye'ye getirip dağıtımına başlayan Dr. Sinan İbiş, 1993 yılında Flavius markasıyla ürünler yapıyor, 1994'te de ithal etmeye başlıyor.

Dr. İbiş'in Flavius Güzellik ve Estetik Merkezi, dünyada ilk defa güzellik sektöründe uluslararası kalite belgesine sahip bir zincir. Aynı zamanda Sağlık Turizm Derneği Başkanı da olan Dr. Sinan İbiş, amacını "Türkiye'deki sağlıklı yaşam, estetik ve güzellik sektörünü daha iyi bir seviyeye yükseltmek" olarak açıklıyor.

DOĞUM TRAVMASI

"Türk insanının en büyük sorunu fazla kilolar, bölgesel yağlanma ve selülittir" diyen Dr. İbiş, bakın ne öğütlerde bulunuyor...

"Estetik ve güzellik anlamında, selülit sadece kadında değil erkeklerde de oluşuyor. Ama 4 kadında oluyorsa, 1 erkekte ortaya çıkıyor. Kadınlarda daha fazla oluşumunun nedeni de, doğum travması yaşamaları.

Selülit, şişmanlık ve bölgesel yağlanma; iç içedir. Kadınlar hamile olduğu zaman 'aman hareket etme', 'aman ağır kaldırma', 'aman yürüme', 'aman merdiven çıkma', 'aman çok ye çünkü sen artık iki canlısın', 'aman kiloların artsın, göbeğin yere değsin' denir.

Bizim bir defa toplumsal olarak böyle bir bakışaçımız var. Bu şekilde sağlıksız bir gebelik geçiren anne yaratılıyor. Beden hareket etmediği için kaslar 9 ay boyunca zayıflıyor. Bu yüzden de doğum yapan kadınların yüzde 75'inde bel sorunu ortaya çıkıyor.

ABD'DE YILIN HASTALIĞI

Selülit dediğimiz şey bugün Amerika'da yılın hastalığı. Çünkü yansıması, sadece cildimizle sınırlı kalmıyor. Kalbimizde, akciğerimizde, akciğer boşluklarımızda da birikiyor.

Düşünün ki; aşırı selülitli bir insanın dolaşımı daha zor gerçekleşiyor, kalp boşluklarındaki kalbin hareketleri daha zor oluyor. Niye? Çünkü lenf sıvısının bir bölümü yağdır ve o yağ, etraf dokularda da birikiyor.

Selülit aslında lenf sıvısının yavaşlamasıyla dokularda birikmesinden dolayı ortaya çıkan bir dolaşımsal rahatsızlıktır, hastalıktır. Şişmanlar, bölgesel yağ fazlalıkları olanlar için, Fransızlar yeni bir teknoloji geliştirdi.

Biz de o teknolojiyi kullanmaya başladık. Özellikle bölgesel yağ fazlalıkları, inatçı selülitleri ve kilo fazlalığı olanlar için üretilmiş bir teknoloji bu. Adı Duolift. 1.5 yıl test ettik, inanılmaz sonuçlar veriyor.

Bu teknoloji bölgesel yağ fazlalıklarını dokulara zarar vermeden yakarak metabolizmaya kazandırıyor. Burada ses dalgaları, akustik kullanılıyor. Akustikle hücre yenilenmesi artırılıyor, yavaşlamış dolaşım hızlandırılıyor, birikmiş toksinler hızla uzaklaştırılıyor ve doku biyolojik yaşamına geri dönüyor.

Vücudun her tarafındaki selülit ve şişmanlık sorunlarında rahatlıkla kullanılabilecek güvenli bir yöntem.

FRANSIZ KALMA!

Haftada bir, yarım saat veya 60 dakikalık kullanım gerekiyor. Tabii bu uyguladığımız bölgenin büyüklüğüne bağlı. Kendi merkezlerimizde de var, başka merkezlerde de kullanılıyor bu yöntem. Her yaş grubuna uygulanabilir.

Özellikle bacaklarında kılcal damarları olanlar güvenle uygulayabilir. Çünkü kılcal damarları olanlara birçok tedaviyi yapamıyoruz. Bu yöntemin en büyük avantajı, dediğim gibi dokulara zarar vermiyor, yavaşlamış biyolojik yaşamı olması gereken seviyeye gitirdiği için çok mantıklı bir teknoloji bu.

1 saatlik uygulama sonrası iki bacak arasında ölçüm yapıldığında, çevresel olarak 5 ila 9 milim arasında fark görülebiliyor.

Öte yandan, selülitten tamamen kurtulmak mümkün değildir. Selülitleri kabul edilebilir normal limitlere getirebiliriz. Bunun için ortalama 8-12 haftalık bir program uygulamak gerekir. Duolift adlı bu teknolojinin seans ücreti 110 ila 120 dolar arasında değişiyor.

NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Aslına bakılırsa, insanlar sağlıklı ve dengeli yaşamak için yapılması gerekenleri yapsa bu yöntemlere hiç gerek kalmaz. Sağlıklı olmak adına yapılacaklara gelince...

* Öncelikle insanın kendi bedeni için bir beslenme modelini, beslenme içeriğini öğrenmesi gerekiyor.

* Sigara içmemesi gerekiyor; bu en büyük kural.

* Fazla kalorili beslenmeden uzaklaşması şart.

* Çok su tüketmesi gerekiyor.

* Fast-food tüketiminden, kızartmalardan mutlaka uzaklaşması mühim.

* Sebzeleri tüketmesi gerekiyor. Bu ülkenin çok iyi bir bitki coğrafyası var. Bu nimetlerden faydalanması gerekiyor.

* Sabah-akşam en az 20'şer dakika yürüyüş yapması gerekiyor. Ama insanlar yürüyünce zayıflayacağını zannediyor. 1 saat yürüdüğünüzde 200-250 kalori harcarsınız. Bu kalorinin karşılığı da bir küçük boy elma ile elde edeceğiniz kaloridir. Ama yürümenin anlamı o değildir. Yürüdüğünüz zaman bir defa çok iyi bir dolaşımınız olur.

KENDİNİZLE BAŞ BAŞA KALIN

Vücuttaki toksinleri uzaklaştırırsınız, bol oksijen alırsınız, akciğer kapasiteniz genişler, kalbiniz çok rahat çalışma ortamı bulur.

Bir de psikolojik olarak kendinizi daha rahat hissedersiniz. Kendinizle baş başa olduğunuz için düşünme zamanı bulursunuz. Yürümek hem psikolojik hem de bedensel rehabilitasyondur.

* Bunun dışında, kozmetik kullanımlar... Bir insanın cildindeki dolaşımı destekleyecek ürünü mutlaka cildine, ayak bileğinden göbeğine kadar sıvazlayarak sürmesi gerekir.

Bu ürünler hem cildi nemlendirip dolaşımını geliştirir hem de bunları uygularken uygulanan masajla beraber de mekanik etkiyle de ciltteki ve cilt altındaki dolaşım desteklenmiş olur. Onu sürerken bile insanlar bacakları için yapması gerekenleri hatırlayabilirler. Bu bile çok önemli bir şeydir.

* İnsanların zaman zaman beden sağlıklarını kontrol ettirmeleri gerekiyor. Bugün kişinin organı sağlıklı çalışmıyorsa, bu sağlıklı çalışmayan organlarla sağlıksız düşen, hareketsiz kalan, enerjisi düşmüş bir beden şişmanlamaya ve selülit geliştirmeye meyilli bir bedendir.

ÖNCE 'LÜZUMSUZ' DENMİŞTİ

Bugün sağlıklı yaşam, estetik, güzellik kavramları herkes için bir ihtiyaç. Biz, insanın yaşamını değerli ve kaliteli kılmak için yapılması gerekenleri söylüyoruz.

Günümüzde iletişim çok gelişti. İletişim dünyasında da güzellik ve estetik kavramı çok önemli. Mesela cildi bozuk insanlar işe alınmıyor.

Bu insanlar mutlaka cildini onartmak durumunda. O yüzden şunu söyleyebiliriz; herkes imkanları ölçüsünde kendi yaşamını iyi ve değerli kılmak için ne yapabileceğini öğrenebilir ve bunları imkanları ölçüsünde yaşamına dahil edebilir.

Bunlar onun gerek sağlığını gerekse sosyal, iş veya aile yaşantısını pozitif yönde etkileyecektir. Biz 20 sene önce kozmetiği ülkemizdeki hekimlere sunduğumuz zaman 'Biz hekimiz böyle lüzumsuz şeylerle uğraşacak vaktimiz yok' demişlerdi.

Sene 1984 idi. Ama şimdi o hekimler, kozmetik dünyasının sahibi konumundalar. Demek ki, bunun için 20 yıllık bir süreyi yaşamak gerekiyormuş..."

Güzellik sektöründe uluslararası kalite belgesine sahip

157 kadınla kapıdan satış yaparak girdiği güzellik ve estetik sektöründe bugün 17 merkezin sahibi olan Dr. Sinan İbiş, her klinikte uzman bir ekiple hizmet veriyor.

Öte yandan Antalya Lara'da 3 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu estetik ve güzellik hastanesi açtıklarını müjdeleyen Dr. İbiş, "Buranın adı hastane ama kesinlikle cerrahi işlem yapılmıyor, hastanede yatmak da yok" diyor. Dr. İbiş, Belek'te de yapımı süren başka bir hastaneleri olduğunu, 2008'in ilk döneminde bu hastanenin açılışının yapılacağını vurguluyor.

'Cildinizi soğuktan koruyun'

Kış aylarında cildin özel bir bakım gerektirdiğini söyleyen Dr. Sinan İbiş, "Kuru ve soğuk havadan ilk etkilenen cilt kısmı dudaklardır. Kuruma ile çatlayan dudaklar ve pürüzlü eller, kış aylarında cilt bakımının önemini daha da belirgin hale getirir" diyor.

Dr. İbiş, cildin yenilenmesini hızlandırmak için bol miktarda C vitamini ve protein içeren serumlar ile glikolik asit içeren losyonlar kullanılmasını öneriyor. Ayrıca 4 haftada bir de profesyonel klinik bakım yaptırılması gerektiğini belirtiyor.




Enson haber

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER