Sağlık
  • 4.6.2018 15:16

Kabus geri döndü! Kene 1 kişiyi daha öldürdü!

Geçen hafta Sivas'ta iki kişinin ölümünden sonra şimdi de Kayseri'de kenenin ısırdığı çiftçi Nurettin Alakuş hayatını kaybetti.

BİR dönem Türkiye'nin en büyük kabuslarından birisi olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı geri döndü. Sivas(ta geçen hafta biri 6 yaşında iki kişinin ölümüne neden olan keneler, Kayseri'nin Özvatan ilçesinde de Nurettin Alakuş'un (36), hayatını kaybetmesine neden oldu.

TARLADA KENE YAPIŞTI KENDİSİ SÖKÜP ATTI

Özvatan ilçesinde çiftçilik yapan, evli ve 2 çocuk babası Nurettin Alakuş'un, 1 hafta önce tarlada çalıştığı sırada bacağına kene yapıştı. Kendi imkanlarıyla keneyi çıkaran Alakuş, ertesi gün yüksek ateş şikayetiyle Özvatan Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

KKKA şüphesiyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Alakuş, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, öldü. Alakuş'un cenazesi, bugün Özvatan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören Mustafa Ruşen Karakaş ile Ahmet Yamaç geçen hafta hayatını kaybetmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 12.6.2018 19:54

İLGİLİ HABERLER