Sağlık
  • 11.8.2015 10:45

Kas hastası çocuk 40 bin TL yardım bekliyor

Kas hastası çocuk tedavisi için 40 bin TL yardım bekliyor - Tıkla İzle

Doğduğu günden buyana kas hastalığından dolayı yaşam savaşı veren 14 yaşındaki Hasan Kağan Kalemköy'ün 6 yaşında kadar yürüme bozukluğu devam etmesi üzerine özel bir hastanede yapılan tahliller sonucu kas hastalığı olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, Kalemköy ailesine tıbben hiçbir tedavinin mümkün olmadığını söyledi. Umudunu kaybetmeyen aile alternatif tıpa yönelerek şifalı bitkilerden bio enerji uzmanlarına kadar birçok yöntem denedi.

ÇOCUKLARI İÇİN DERNEK KURUP ÇARE ARADILAR

Kalemköy ailesi alternatif tıpla çare bulamayınca, ölümün eşiğine gelen çocukları için aynı hastalıktan dert yanan ailelerle birlikte Kas Hastası Gönüllüler Derneği’ni (KASGÖNDER) kurdu. Dernek mensupları ve Kalemköy ailesinin girişimi ile kök hücre tedavisi denemeleri için yasal zemin hazırlandı. Gönüllü bir doktor ile görüşüldükten sonra kas hastası 10 çocuğun kök hücre tedavisi denemeleri başladı. Çocukları Hasan da bu tedavi projesinin içerisine alınarak tedavisi başlandı. 15 günde bir Gaziantep'te bir hastanede tedavi gören Hasan Kağan Kalemköy, 40 bin TL tutan tedavi masrafları için hayırseverlerden yardım bekliyor.

“ANNE VE BABAMIN YAPTIKLARINDAN GURUR DUYUYORUM”

Kas hastalığı ile yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen eden Hasan Kaan Kalemköy, “Ben Gaziantep’e 15 günde bir defa olmak üzere gidip tedavi görüyorum. Annemin babamın bana yardımcı olmak için yaptıklarından gurur duyuyorum. En çok Beşiktaşlı futbolcuları görmek istiyorum. En çok Ricardo Quaresma’nın attığı gollerde heyecanlanıyorum” diye konuştu.

“TEDAVİ İLE UFAKTA OLSA BİR IŞIK BULDUK”

Çocuğu Hasan için tedavisi yok denmesine rağmen yılmayan azimli baba Adıgüzel Kalemköy, “Devlet ve özel hastaneler bu hastalığın tedavisi yok başınızın çaresine bakın denildi. Bizde ne yapabiliriz diye bir çözüm ürettik ve Kas Hastası Gönüllüler Derneği’ni kurduk. Dernektekiler ile birlikte ne yapabiliriz diye düşündük ve daha önce tedavisi kesin olmayan kök hücre yöntemini bulduk. Daha önce yasalar gereği Türkiye’de ve Dünya’da çok denenmedi. Biz bu tedavi yöntemini denedik ve ufakta olsa bir ışık bulduk. Hasan’ın tedavi masraflarını tek başımıza kaldırmayız. Hayırsever iş adamlarımızdan bize destek olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DOKTORLAR UMUDUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ”

Çocuğunun hastalığını 2007 de öğrendiğini ve tedavi için her yola başvurduğunu ifade eden Ayşe Kalemköy ise, “Doktorlar bize umudun olmadığını söylediler. Biz hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Bu hastalığı yaşayan ailelerde umudunu kaybetmesinler. Bu tedavi bize umut ışığı oldu ama kesin tedavi diye bir şey yok. Aileler çocuklarını çok iyi motive etsinler, morallerini her zaman çok yüksek tutsunlar. Umarım bütün kas hastası çocuklar bir umuda sarılır” dedi.

AHMET FARUK SARIKOÇ - MEHMET BAŞA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:55

İLGİLİ HABERLER