Sağlık
  • 23.2.2007 09:49

KİST AMELİYATINA GİRDİ CANINDAN OLDU

Bursa'da, bir çocuk annesi Özlem Bengi'nin (39), yumurtalığındaki kistin alınması amacıyla yapılan ameliyat sırasında bacağına giden iliyak damarı kesildi. Komaya giren Bengi, yoğun bakımda 17 gün süren yaşam mücadelesine yenik düştü.
Osmangazi ilçesinde oturan Haluk Bengi (42), çalıştığı firmanın Bursa Bölge Müdürlüğü'nden İzmir'e atandı. Bengi, 10 yıllık eşi Özlem ve ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi kızı İdil (8) ile İzmir'e yerleşmek için hazırlıklara başladı.

'Vicdanen müsterihim'
 Bengi, yumurtalıklarında kist olan eşinin tedavisini taşınmadan önce yaptırmaya karar verdi. Bengi çifti, ameliyat için 4 Şubat'ta özel bir hastaneye gitti. Ameliyat sırasında gelişen bir komplikasyon sonucu Bengi'nin bacaklarına giden iliyak damarı kesildi. Kapalı olarak yapılan ameliyatın başında gerçekleşen bu gelişme üzerine açık ameliyata geçildi. Ancak iç kanama nedeniyle komaya giren Bengi önceki sabah öldü. Ölümü şüpheli bulan Bursa Savcılığı, otopsinin ardından soruşturma başlattı.
Ameliyatı yapan Prof. Dr. Şakir Küçükkömürcü, "Bu tür komplikasyonlar küçük, büyük her cerrahi operasyonda olabilir. Gereken tıbbi müdahale Bursa'nın en modern hastanesinde yapıldı. Yıllardır Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu işin hocalığını yapıyorum. Ama ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Vicdanen müsterihim" dedi.

Güçlükle söylediler

 Bengi'nin Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi dün evinin önüne getirildi. Ailenin yakınları ambulansın yanına gelen İdil'e, annesinin öldüğünü güçlükle söylediler. Özlem Bengi'nin cenazesi memleketi Manisa'ya gönderildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:35

İLGİLİ HABERLER