Sağlık
  • 22.9.2017 01:04

Kullandığı lens kör etti

38 yaşındaki bir kadın kontakt lenslerinde gizlenen parazit yüzünden kör, kel ve felçli kaldı. Şimdi çaresiz bir şekilde tedavi arıyor.

Daily Mail'in haberine göre Claire Wilkinson isimli İngiliz kadın 2007 yılında, bir sabah uyandı ve her zamanki gibi lenslerini taktı, işine gitti. Aradan 30 dakika bile geçmeden sol gözünde dayanılmaz bir acı hissetmeye başladı. O andan itibaren az bir ışık bile dayanılmaz bir travma yaratmaya başladı.

Gözlüğü ve kafasına örttüğü havlusu olmadan dışarı çıkamayan Claire hastaneye gittiğinde oldukça yaygın görülen bir göz enfeksiyonu olan konjunktivit teşhisi konuldu. Enfeksiyon bütün gözünü kaplamıştı. Ancak Claire bu kadar basit bir şey olmadığından emindi. Gözünde bir şeyin hareket ettiğini hissediyordu.
 

4 gün sonra başka bir uzmana gittiğinde gözünde AK (akantomoeba keratiti) paraziti olduğu anlaşıldı. Genellikle su yoluyla bulaşan paraziti öldürmek için 10 yıl boyunca yapılan tedaviler fayda etmedi. Parazit talihsiz kadının korneasını ve optik sinirini yedi.

Doktorlar gözü artık görmeyen Claire'in acısını dindirmek için bir beyin operasyonuyla yüzüne giden sinirleri kesmeyi hedefledi ancak operasyondan sonra genç kadın felç oldu. 2012 yılında yürümeyi yeniden öğrenen Claire'in travma sonrası saçları döküldü ve ayakları iki kata kadar şişti.


Duygu Bay / PembeNar Özel

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 01:08

İLGİLİ HABERLER