Sağlık
  • 15.4.2017 01:24

Muz kabuğunun inanılmaz faydaları

Tropikal ortamlarda yetişen muz A, C, E, K, B6 vitaminleri ve çinko, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve manganez gibi minarelleri barındırıyor.

Tadı ve kokusu açısından bir çok kişinin sevdiği muzun kabuklarında ise bir çok marifet var. Kabuklarını çöpe atmak yerine onları değerlendirebilirsiniz.

Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler..

Deri ayakkabılarınıza sürerek bakım yapabilir ve parlatabilirisiniz.

Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler..

İşte muz kabuğuyla parlatışmış bir ayakkabı ve muz kabuğu sürülmeden önceki hali...

muz kabuğu diş ile ilgili görsel sonucu

Muz kabuğu ile dişlerinii beyazlatabilirsiniz.

Olgun bir muzda potasyum miktarı daha fazla olduğu için, dişlerinize kullanacağınız muzun olgun olmasına dikkat etmelisiniz.

Olgun bir muzu soyup, bir parça kopararak 2 dakika boyunca dişlerinize fırçalar gibi sürtün. Böylelikle, muzun içeriğinde bolca bulunan potasyum, mağnezyum, manganez gibi vitaminler, diş hücrelerinize ulaşıp, dişlerinizin zaman geçtikçe beyazlaşmasını sağlayacaktır.

Muz kabuğunun inanılmaz faydaları

Sinek ve benzeri canlıların ısırıkları nedeniyle, insan teni üzerinde oluşan kaşıntılar, muz kabuğu ile giderilebilmektedir.

muz-kabugunun-faydalari-689877896

Muz kabuğu, topuk bölgesine sürülmek sureti ile uygulandığında, topuk bölgesini rahatlatır ve uzun vadede nasırlar konusunda faydası dokunur.

Vücudun çeşitli yerlerinde bulunan kabarmış siğilleri, muz kabuğu sürerek güzelce temizlemek, muz kabuğunun bir başka faydasını ortaya çıkarmaktadır.

muz-kabugunun-faydalari-78879

Sivilceli yüzler için muz kabuğu, faydalı ve zahmetsiz bir yardımcıdır. Gün sonunda güzelce temizlenen yüz bölgesine, yatmadan önce muz kabuğu sürülür.

Tarih boyunca muz kabuğunun iç kısmının bazı yaralara sürülmesi, çeşitli kaynaklarca doğrulanmaktadır. Sedef hastalığında da bu yöntemin kullanıldığı, bir başka bilinen uygulamadır.

Potasyum deposu olan muzun tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi onlarca faydası var.

Cildin daha güzel ve taze bir hal alması için uygulanan cilt maskesi, muzun şifasından yararlanılmak maksadı ile basit bir şekilde hazırlanır.

 

muz-kabugunun-faydalari-545454

Muzun ve muz kabuğunun taze tüketilmesi de bu meyveden daha çok fayda almak için önemlidir. Günde ortalama bir adet muzun tüketilmesinin herhangi bir sakıncası yoktur.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2017 01:34

İLGİLİ HABERLER