Sağlık
  • 17.1.2017 01:03

Öfkeyi yenmenin yolu bu besinlerden geçiyor

Uzmanlar, öfkenizi besinlerle yenmenin mümkün olduğunu ve bazı besinlerin daha esnek hissetmenizi sağlayacağını belirtiyor.

Öfke,  depresyona neden olan en önemli etkenlerden biridir. Dolayısıyla ruh sağlığı ve beden sağlığı açısından büyük önem arz eder. Ancak tüketeceğiniz bazı besinler sizi sakinleştirerek daha esnek hissetmenizi sağlayabilir.

İşte sizlere daha esnek ve rahat hissetmenizi sağlayacak 4 temel besin…

Öfkenizi yenmenizin yolu bu besinlerden geçiyor!

 

Kabak çekirdeği:

İçeriğinde yer alan magnezyum sayesinde kasların gevşemesine ve daha rahat hissetmenize neden olur.  Günde bir avuç düzenli olarak tüketilen kabak çekirdeği, öfke kontrolünüzü sağlamada büyük fayda sağlar.

 

pişmiş balık ile ilgili görsel sonucu

 

Balık:

Balık,  yüksek miktarda omega 3 yağ asidi içerdiği için sinir sistemi sağlığını korur.  Yapılan araştırmalarda omega 3  alan kişilerin depresyona yakalanma riskinin daha düşük olduğu anlaşılmıştır.


Haftada 2 veya 3 kez balık tüketmek kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.

kivi ile ilgili görsel sonucu

 

Kivi:

Şehir yaşantısı nedeniyle vücudunuzda biriken toksinler yeteri kadar vücuttan atılmadığında öfkelenmenize neden olur. Bu sebeple vücudumuza antioksidan girmesi gerekir.

Antioksidanın en önemli düşmanı ise c vitaminidir. Kivi içeriğinde yüksek miktarda c vitamini barındırır. Dolayısıyla kivi tüketmek günlük C vitamini ihtiyacınızı büyük oranda karşılayacaktır.

Öfkenizi yenmenizin yolu bu besinlerden geçiyor!

 

Yer fıstığı:

Vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen serotanin hormonunun salgılanmasını sağlar. Dolayısıyla öfke kontrolü için yardımcı en önemli besin öğeleri arasında yer alır.
Mümkün olduğunca tuzsuz olanları tercih edilmeli ve tüketirken aşırıya kaçılmamalıdır

Güncellenme Tarihi : 17.1.2017 07:43

İLGİLİ HABERLER