Sağlık
  • 17.8.2017 11:56

Sarımsağın müthiş faydaları

Sarımsağın faydaları...

Sarımsağın faydaları

Cilde faydalı

Sarımsak cildiniz için çok faydalıdır. Hem döküntülere hem sedef hastalığına iyi geliyor. Anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği vardır. Pürüzsüz bir cilt için sarımsak yağı kullanabilirsiniz.

Sarımsağın faydaları

Yemeklerde ihmal etmeyin

Sarımsağı her gün tüketmeye çalışın. Sarımsağın düzenli olarak tüketilmesi, sağlıklı kilo verdirir, soğuk algınlığını önler, kalp sağlığını iyileştirir ve metabolizmanın çalışmasını sağlar. Öyle ki, bazı çalışmalar sarımsağın kanserle mücadelede bile kullanıldığını gösterir.

Sarımsağın faydaları

Sivilcelere iyi gelir

Sarımsaktaki antioksidanlar sivilceleri yok eder. Yine de kullanmadan evvel, uzman bir hekime danışmakta yarar var. Cildiniz hassas ya da alerjik olabilir.

Sarımsağın faydaları

Saçı uzatır

Sarımsak ve sarımsak yağı, saçların ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılayacak niteliktedir. Sarımsak yapını saç diplerinden uç kısımlarına doğru sürüp bir gece bekletin. Sabah kalktığınızda saçlarınızı sarımsak özlü sabun veya şampuan ile yıkayın.

Sarımsağın faydaları

Ayakta mantar enfeksiyonları

Ayakta oluşan mantar enfeksiyonunu geçirmek için sarımsağın anti-mikrobiyal gücünden faydalanabilirsiniz. Bir kap suya birkaç damla sarımsak yağı ya da birkaç tane ezilmiş sarımsak atın. Yaklaşık 30 dakika ayaklarınızı bu suda bekletin.

Sarımsağın faydaları

Çatlakları onarır

Hiç sarımsak doğrarken elinizde bir yapışkanlık kaldığını fark ettiniz mi? Doğal yapışkan özelliğe sahip olan sarımsak, cam ve seramiklerdeki çatlakları onarmaya yardımcı olur.

Güncellenme Tarihi : 17.8.2017 12:00

İLGİLİ HABERLER