Sağlık
  • 16.1.2017 00:50

Şerbetli tatlıları uzun süre saklamanın yolları

Şerbetli tatlılar çok fazla tüketilen ve sevilen tatlılar arasındadır. Peki, şerbetli tatlılar nasıl saklanır?

Şerbetli tatlıların yapım aşaması zor olsa da yerken kişiye muazzam bir keyif verir. Genellikle Türk mutfağında,  şerbetli tatlılar fazla miktarda yapılır ve bekletildiğinde şekerlenme olasılığı çok fazladır.

Ayrıca aniden gelecek olan tanrı misafirlerine ikram edebileceğiniz bir şeyler olması açısından da saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir.

Buzdolabı yerine kuru yerleri tercih edin

Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.

Şerbete limon koyun

Tatlınızın şerbetine limon koyarsanız,  şerbetin zaman içerisinde kristalleşerek şekerlenmesini önlersiniz.  Böylelikle hem tatlınıza hoş bir aroma kazandırmış olursunuz hem de tatlınızın şerbetini uzun süre muhafaza edersiniz.

Derin dondurucuda saklayın

Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır. Buzluktan çıkarıp şerbeti döktüğünüzde ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.

 

Güncellenme Tarihi : 16.1.2017 01:59

İLGİLİ HABERLER