Sağlık
  • 18.11.2011 12:50

SKANDAL... HASTA ADAMI KOLUNDA SERUMLA KAPI DIŞARI ETTİLER..

Hasta vatandaş 'mesai saati geldi' diye kendisine kapıyı gösteren doktorları görünce neye uğradığını şaşırdı.

Adana'da, Doğankent Aile Sağlık Merkezine giden bir bronşit hastasının öğle mesaisine denk geldiği için kolundaki serumla bahçeye çıkarıldığı iddia edildi.

Serum şişesini limon ağacına asan hasta, sorumlular hakkında suç duyurunda bulunacağını belirtirken, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise ihmali olanlar hakkında gerekenin yapılacağını bildirdi.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde yaşayan 47 yaşındaki bronşit hastası Muzaffer Beyazgeyik, rahatsızlanınca Doğankent Aile Sağlığı Merkezine gitti. Kendisine serum verilen hasta, saatin 12.00'yi geçmesi üzerine görevlilerce "mesai bitti" denilerek dışarı çıkartıldı. Yağan yağmura rağmen kolundaki serumu liman ağacına bağlayıp bekleyen Beyazgeyik, mesainin başlamasıyla aile merkezine girdi.

"BENİ BU HALE GETİRENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Beyazgeyik, rahatsızlandığı için hastaneye geldiğini, sağlık görevlilerinin serum taktığını belirterek, "Serum takılıyken 'mesai saatimiz bitti, dışarıda bekleyeceksiniz' dediler. Bende dışarı çıkmak zorunda kaldım. Evim buraya çok uzak olduğu için nereye gideceğimi bilemedim. Bu durum ikinci kez başıma geliyor. Acaba diğer vatandaşlara da bunu sık sık uyguluyorlar mı?

Mesai saati dolduğu zaman kapı dışarı ediyorlar. Kapıları kapatıyoruz diyorlar. Zaten bronşit ve aynı zamanda astım hastasıyım. Bu soğukta bu yağmurun altında bekliyoruz. Yetkililer halimizi görsün, bizim sağlıkta çağ atladığımızı söylüyorlar, böyle limon ağacına bağlı şekilde serumla çağ nasıl atlıyoruz?" dedi.

Halsiz olduğunu ayakta duracak durumu olmadığını söyleyen Beyazgeyik, konuşması sırasında daha fazla dayanamayarak serumla birlikte yere yığıldı.

Beyazgeyik'in kayınbiraderi Hacı Akgül ise, kahvehanede otururken Beyazgeyik'in kendisini telefonla arayıp aile sağlık merkezine gelmesini istediğini ifade ederek, "Ben aile sağlık merkezine geldim, onu bu halde gördüm. 24 saat açık olması gereken merkezin sürekli bu şekilde kapanması ilginç. Hafta sonları da kapalı olduğu için bir hastamız olduğu zaman buradan Adana'ya gitmek zorunda kalıyoruz. Bazen imkanlar olmadığı için gidemiyoruz" diye konuştu.

Adana Sağlık Müdür Vekili Saadettin Özsürekçiğil ise aile sağlık merkezlerinde hiçbir görevlinin 'mesai saati bitti' diye kolunda serum takılı olan vatandaşı dışarı kovamayacağını belirterek, "Böyle bir uygulama olamaz. Bunu yapan kim olursa olsun gerekli cezayı alır. Vatandaşı en ufak şekilde mağdur eden kimse, gerekli inceleme sonrasında cezasını çeker. Şuandan itibaren konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıyoruz" dedi.

İHA

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER