Sağlık
  • 26.5.2016 20:41

Tarçınlı süt göbek eritiyor

Fazla kilolardan kurtulmak ve özellikle de göbek yağlarını eritmek için, sütten faydalanmaya ne dersiniz? Üstelik tarçın katılarak içilen sütle ayda tam 4 kilo vermeniz mümkün.

Kan şekerlerinin düştüğü ikindi öğünü ve gece yatmadan önce içilecek birer bardak tarçınlı süt, yüzünüzü güldürmeye aday. Ancak ister beyaz ister esmer "sofra şekeri" denilen rafine şekerin günlük hayattan çıkarılması şart. 

Vitaminden minerale, proteinden kalsiyuma eşsiz içeriğiyle, en temel gıda maddelerinden süt. Kemikleri güçlendirmesinden tansiyonu düzene sokmaya yardımcı olmasına dek vücuda çok sayıda faydası, bilinenler arasında.Bir de bilinmeyenler var. İşte onlar da yeni yeni keşfediliyor. Yapılan çalışmalar, sütün mucizevi bir faydasını ortaya çıkardı. Günde 2 bardak süt içerek, fazla kilolarınızdan ve yağlarınızdan kurtulabilirsiniz! Sütün özellikle de tarçın veya tarçın kabuğuyla tüketilmesinin etkiyi artırıyor.

Göbek yağlanmalarına günde 2 bardak süt 

Doğduğumuz günden itibaren en temel gıda maddelerinden olma özelliğini taşıyor süt. Vücudumuzun ihtiyacı olan protein, yağ ve karbonhidratı yeterli dozda içeren en değerli vitamin kaynaklarından biri. Üstelik insan vücudu süt proteinini daha iyi kullanıyor. 

Sütün yüzde 87'ye yakını ise sudan oluşuyor. Süt, bilinen faydalarının yanı sıra şimdi bir de yeni yeni keşfedilen faydasıyla, rüştünü bu kez "estetik" açıdan ispatlıyor: Bölgesel yağ yakımı! Vücutta kilo artışları bazen vücudun tümüne yayılabildiği gibi bazen de bölgesel olarak birikim yapabiliyor.

Özellikle aşırı stres, karbonhidrat tüketiminin çok olması, protein ve kalsiyum alımının az veya yetersiz olması ayrıca menopoz gibi durumlar da bölgesel kaynaklı kilo artışlarını beraberinde getiriyor. Süt ise, bölgesel yağ yakımı için gerekli üç dengeyi içeriğinde barındırıyor: Kan şekeri dengesi, yeterli protein alımı, yeterli kalsiyum alımı.

Kilo vermede üç dengeye dikkat 

Kilo vermede bir denge vardır. Bu denge de karbonhidrat metabolizmasının iyi gitmesi, vücudun yeterli protein alımı ve yeterli kalsiyumun alınması. Bunların hepsine baktığınız zaman, işte bu üç denge sütte mevcuttur. Oysa günlük hayatta yanlış besin seçimleri, karbonhidrattan yoğun beslenme veya dışarıda çok fazla yemek tüketmek gibi nedenler kan şekerini aniden düşürüp yükseltebiliyor....

Güncellenme Tarihi : 27.5.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER