Sağlık
  • 17.12.2016 00:11

Zerdeçalı gözünüze sürün sonucuna inanamayacaksınız

Zerdeçalın baharat dünyasında en faydalı bitki olduğunu söyleyebiliriz.Zerdeçal anti-ageing ( yaşlanma karşıtı ) bileşenleri sayesinde hücre yenileyici bir etken yapıya sahiptir.

Ayrıca anti-oksidan ve iltahap giderici etkisi de bulunmaktadır. Ülkemizde, özellikle Anadolu topraklarında bir çok yemek yapımında özel madde olarak kullanılan zerdeçal kanserle mücadelede , ağrılı yaralarda ağrı kesici olarak oldukça faydalıdır

Zerdeçal anti-ageing ( yaşlanma karşıtı ) bileşenleri sayesinde hücre yenileyici bir etken yapıya sahiptir. Ayrıca anti-oksidan ve iltahap giderici etkisi de bulunmaktadır. Ülkemizde, özellikle Anadolu topraklarında bir çok yemek yapımında özel madde olarak kullanılan zerdeçal kanserle mücadelede, ağrılı yaralarda ağrı kesici olarak oldukça faydalıdır .

Bu Sarı Maden kanserini önleyebilir: Bu faydalı baharat insan vücudunda serbest radikallerle savaşır ve aynı vücudu zamanda korur. Sağlıklı hücreleri tutmaya yardımcı olur. Zerdeçal, kanser hücrelerinin büyümesini teşvik eden enzimleri bloke eder. Çorbalara sadece 1 tatlı kaşığı ekleyin. En sevdiğiniz yemeklerde her gün kullanarak bu korkunç ve ölümcül hastalıklardan kendinizi korursunuz.

Göz Altı Torba ve Mor Halkalarını Gidermek İçin Bitkisel Formüller


Zerdeçal, Göz altı şişkinlikleri ve morluklarını gidermek için eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Göz altı torbaları, şişkinlikleri ve koyu halkalar için kullanılan tüm bitkisel karışımların aktif maddesini zerdeçal oluşturmaktadır.

 

Zerdeçal, Dometes ve Limon Suyu


Domates vitamin A, B ve C, fosfor, potasyum, kükürt, kalsiyum ve demir dahil bir dizi besin bakımından zengindir. Ağartma özellikleri ile birlikte tüm bu besin göz altı torbaları ve koyu halkalar için iyi bir çözüm sunar. Limon suyunun çok güçlü bir ağartma özelliği vardır. Zerdeçal, göz altı koyu halkalar gibi şişkin göz torbalarını azaltmaya yardımcı olur. Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikleri ile bilinir. Göz altı torbaları ve göz altı morluklarınından kurtulmak için bütün bu bitkileri bir arada kullanmak iyi bir çözüm olabilir.

Hazırlanışı
1 adet orta boy dometes
Yarım çorba kaşığı limon suyu 
Bir tutam toz Zerdeçal
2 tatlı kaşığı un

Dometesin suyunu çıkarın, limon suyu, zerdeçal ve unu ekleyin. iyice karıştırarak bir hamur elde edin. Göz altı torbalarına veya göz altı koyu halkaları kapsayan bölgeye bu hamuru uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Soğuk su ile yıkayınız.

 

Zerdeçal ve Ananas


Zerdeçal cildi besler ve sağlıklı bir doğal parlaklık vermek için eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Zerdeçal kurkumin bileşeni mükemmel bir antioksidan ve akne ile birlikte deri inflamasyonu azaltmaya yardımcı, anti-inflamatuar, anti-aging ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir, 

Ananas bromelain enzimi çok serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltabilir doğal anti-inflamatuar özellikleri ile Sivilce lekeleri, pigmentasyon, ve diğer pek çok cilt rahatsızlıkları gidermeye yardımcı olur. Sadece pigmentasyon ve yaşlılık lekelerini azaltır ama aynı zamanda cilt üzerinde kırışıklıklar ve ince çizgileri azaltmak için elverişli bir şifalı bitkidir.

Hazırlanışı
2 tatlı kaşığı Zerdeçal 
2 tatlı kaşığı taze ananas suyu 

Bir hamur elde etmek için zerdeçal tozu ile ananas suyunu karıştırın. Göz altı torbaları ve göz altı koyu halkalarını kapsayan alana bu hamur ile kaplayın. 20-30 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2016 02:42

İLGİLİ HABERLER