Asayiş
  • 18.9.2013 19:09

Sahte diplomayla mühendis olarak çalışmış

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Bölümü mezunu olduğu belirlenen A.İ.Ö. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Evli ve bir çocuk babası A.İ.Ö., Kayseri Erciyes Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olduğu öne sürerek 1.5 yıl önce Bilecik Belediyesi'nde sözleşmeli olarak işe başladı. Belediyeye hazırladığı sahte diplomanın örneğini veren A.İ.Ö., mühendis olarak 1.5 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalıştı.

Yaklaşık 3 bin lira maaş aldığı belirtilen A.İ.Ö.'nün mühendis olmadığı, kadroya geçmek istediği sırada ortaya çıktı. Belediye yetkilileri A.İ.Ö.'den diplomanın aslını istedi. A.İ.Ö., diploma aslını getirmemesi ve çelişkili konuşmalar yapmasından şüphelenen belediye yetkilileri ellerindeki diploma fotokopisini Erciyes Üniversitesi'ne faks geçerek A.İ.Ö.'nün eski mezunlarından olup olmadığını sordu. Üniversiteden gelen yanıtta böyle bir isimde mezunlarının bulunmadığını, diplomanın sahte olduğunu bildirdi.

Bilecik Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada 6 bin 495 sayılı sözleşmeli personele kadro verilmesine dair yasa kapsamında sözleşmeli çalışanlardan A.İ.Ö.'nün lisans diplomasından şüphe duyulduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Personelden belgenin aslını ibraz etmesi istenilmiştir. Personel tarafından belge aslı ibraz edilmediği gibi bu konuda çelişkili beyanlarda bulunulmuştur. Bunun üzerine, diplomanın sahte olma ihtimaline binaen belediyemizce gerekli idari tahkikat başlatılarak personelin iş akdi feshedilmiş; aynı zamanda konunun hukuki ve cezai boyutuyla değerlendirilmesi amacıyla Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Soruşturmanın gizliliği ve selameti açısından yargıya intikal eden bu konuyla ilgili başka açıklama yapılmayacaktır."

İşten çıkartılan ve hakkında soruşturma açılan A.İ.Ö.'nün AÖF İşletme Bölümü mezunu olduğu belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:56

İLGİLİ HABERLER