Asayiş
  • 31.5.2007 17:32

SAHTE KAYMAKAM USLANMIYOR…

Kuşadası’nda geçen yıl kendisini "Stajyer kaymakam" olarak tanıtıp, iki gün süreyle izinde olan Kaymakam Ahmet Ali Barış adına kaymakamlığa vekalet eden, gerçek kimliği ortaya çıktıktan sonra da kaçan A.Y, Alanya’da sahte avukatlık yaptığı iddiasıyla yakalandı.
      İddiaya göre, A.Y, bir süre önce, çalışanları arasında iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı kavga çıktığı için belediye tarafından ruhsatı iptal edilen iki lokantanın avukatlığını üstlendi.
      Kapatılıp ruhsatı iptal edilen Planet Restoran’ın sahibi Veysi Çelik ile Marco Polo Restoran’ın sahibi Selahattin Öztürk’e kendisini avukat olarak tanıttığı iddia edilen A.Y, vekalet vermeleri halinde İdare Mahkemesine başvurarak, lokantalarını yeniden açtırabileceğini söyledi.
      Bunun üzerine her iki lokantanın sahibi, noterden Adem Yıldız’a vekalet verdiler.
      Vekaleti almasının ardından, birkaç gün önce Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Bürosuna giden A.Y, belediye aleyhine dava açtığını söyleyerek, iki lokantanın kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu öne sürdü ve restoranların bir an önce açılmasını istedi.
      Alanya Belediyesi Hukuk İşleri Bürosuna bugün yeniden gelerek avukat Fulya Rakıcıoğlu Türktaş ile görüşen A.Y’nin, kendisinin Ankara Barosu avukatı, babasının da Danıştayda hakim olduğunu, bu nedenle bitiremeyeceği hiçbir iş olmadığını söyleyerek, restoranların hizmete açılması isteğini yinelediği ileri sürüldü.
      A.Y’nin durumundan şüphelenen Fulya Rakıcıoğlu, Ankara Barosuna arayarak bu isimde bir avukat olup olmadığını sordu ve internetteki arama motorlarında araştırma yaptı. Fulya Rakıcıoğlu Türktaş, A.Y’nin geçen yıl stajyer kaymakam olduğunu söyleyerek, Adem Ergücü ismiyle Kuşadası’nda iki gün süreyle kaymakamlık yapan kişi olduğunu belirledi.
      Avukat Türktaş, bu bilgiler üzerine, durumu belediye yetkilileriyle polise bildirdi. Organize Suçlar Şube Müdürlüğünden belediyeye, sivil giyimli 4 polisin gelmesinden sonra, Avukat Türktaş, A.Y’yi odasına çağırdı. Kısa bir süre sonra avukat Türktaş’ın odasına gelen A.Y, polisler tarafından alındı.
      A.Y’nin karakoldaki ifadesinde, avukat olmadığı halde noterden lokantacılar adına vekaletname almayı başardığını ve İdare Mahkemesinde Alanya Belediyesi aleyhine dava açtığını söylediği öne sürüldü. A.Y’nin iddiasına rağmen, İdare Mahkemesine dava açıldığına ilişkin belediyeye herhangi bir evrak gelmediği öğrenildi.
      Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, zanlının, başka olaylara karıştığı ihtimali üzerine sorgulanması amacıyla polise ek gözaltı süresi verdiği öğrenildi.
     
     AŞKALE’DE YAKALANMIŞTI
      A.Y, 25 Eylül 2006 tarihinde Kaymakam Ahmet Ali Barış’ın izinli olduğu bir sırada Kuşadası Kaymakamlığına gelerek kendisini stajyer kaymakam olarak tanıttığı ve iki gün süreyle kaymakamlık görevine vekalet ettiği, Kaymakam Barış’ın izin dönüşünde göreve başlamasıyla ortadan kaybolduğu öne sürülmüş ve konuyla ilgili haber gazetelerde yer almıştı.
      Kuşadası’nda sahte kaymakam iken tarım ve asayiş konuları dahil çeşitli toplantılara katıldığı, birçok yazışmayı imzaladığı bildirilen A.Y, 27 Aralık 2006 tarihinde Erzurum’un Aşkale Öğretmenevi’nde yakalanmış, sorgulandıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     
     BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN ROMANINDAKİ GİBİ...
      Cevat Fehmi Başkut’un sevilen ve birçok kez sahnelenen oyunu "Buzlar Çözülmeden" adlı romanda, 1960 ihtilali sonrasında, akıl hastanesinden kaçan bir delinin, bir kış günü kardan yolları kapanan bir Anadolu kasabasına gelmesi ve delinin kaymakam sanılmasıyla başlayan komik olaylar anlatılıyordu. Eser iki kez de beyaz perdeye aktarıldı. Oyunla aynı adı taşıyan 1965 yapımı ilk filmi Nejat Saydam yönetti, baş rollerini Fikret Hakan ve Selda Alkor paylaştı. Eser, 1986 yılında Deli Deli Küpeli adıyla ikinci kez beyaz perdeye uyarlandı. Kartal Tibet’in yönettiği filmde, Kemal Sunal, Melike Zobu, Yavuzer Çetinkaya ve Yaman Koray rol aldı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER