Asayiş
  • 31.10.2012 15:27

Sahte parayla yakalanan adam öyle birşey yaptı ki...

Samsun'da işyerlerinden sahte para ile alışveriş yapan bir kişi polis ekiplerince kıskavrak yakalandı.

SAMSUN'da üç işyerinden sahte 200 lira ile alışveriş yaptığı iddiasıyla aranan 51 yaşındaki Ali K., polisi karşısında görünce cebinden çıkarttığı sahte 20 lirayı ağzına atıp çiğnedi ve yuttu. Gözaltına alınan şüphelinin, 'sahte para kullanmak' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

İlkadım İlçesi'nde işyeri sahipleri, Hikmet Murti, Osman Köksal ve Refik Demircioğlu polise giderek kısa boylu, kilolu ve bıyıklı bir kişinin işyerlerinden sahte 200'er lira ile alışveriş yaptığını belirtip, şikayette bulundu. Verilen eşkal üzerine polis, mağdurlara yaptırdığı fotoğraf teşhisinde şüphelinin, 'sahte para kullanmak' suçundan sabıkası bulunan Ali K. olduğunu belirledi.

Dün akşam, İlkadım İlçesi Pazar Mahallesi'nde devriye görevi yapan sivil ekipler, Ali K.'yı Büyükşehir Belediyesi'nin önünde yürürken görünce durdurmak istedi. Polisleri karşısında görünce paniğe kapılan şüpheli, cebinden çıkarttığı 20 lirayı ağzına atıp yuttu, bir sahte 20 lirayı da yere attı. Polis, parayı alıp şüpheliyi gözaltına almak istedi. Ancak, polise direnip bir memuru kolundan yaralayan şüpheli güçlükle gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve sahte para kullanmak ile uyuşturucu suçlarından sabıkası bulunan Ali K. hakkında, 'sahte para kullanmak' suçundan da 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER