Asayiş
  • 30.1.2015 14:33

Sahte polis çetesi yakalandı

Mağdurları tarafından teşhis edilen çete üyelerinden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin kurbanlarını "İfadenizi alacağız", "Üzerinizde bomba olduğu ihbarı var" gibi bahanelerle kandırıp araçlara bindirip gasp ettikleri öğrenildi.

İstanbul'da polis olduklarını söyleyerek, sokakta yada gittikleri işyerlerinde gasp yaptıkları tespit edilen bir çeteye yönelik 2 ay önce operasyon başlatılmıştı. Olaylar sırasında kaydedilen güvenlik kamera görüntüleri ve şüphelilerin aldığı bir cep telefonunun izini süren polis, sahte polislerin kimliklerini tespit etti. Şüphelilerin yolda çevirdikleri vatandaşları, polis kimliği göstererek kandırdıkları ardından “İfadenizi alacağız", "üzerinizde bomba olduğuna yönelik bir ihbar var" diyerek otomobile bindirdikleri öğrenildi. Şüphelilerin bir süre gittikten sonra mağdurların cebindeki paraları alarak araçtan attıkları tespit edildi.

Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler önceki gün gerçekleştirdikleri 6 farklı adrese yaptıkları eşzamanlı baskında 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler A.K. (31), E.G. (24), A.K.Y. (31), B.E. (19), Ü.T. (23) ve Türkmenistan uyruklu A.Y. (28) Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. Şüphelilerin 2 Ocak'la 17 Ocak tarihleri arasında 4 gasp gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Polis soruşturmasına göre sahte polis çetesinin eylemleri şöyle:

* 02.01.2015 günü saat:13.05 sıralarında Fatih İlçesinde yabancı uyruklu Fadi D., isimli şahsın yanına gelen bir şahıs tarafından polis kimliğine benzer bir kart gösterilmesi bir araca bindirildikten sonra araç içerisinde bekleyen iki şahıs tarafından üzerinin aranarak 32 bin dolarının gasp edildikten sonra Küçükçekmece İlçesi E-5 yolu üzerinde araçtan indirilmesi.

* 03.01.2015 günü saat:14.00 sıralarında Ali E. isimli şahsa Fatih İlçesinde bulunan işyerine giren bir şahıs tarafından polis kimliğine benzer bir kart gösterilmesi, aynı şahıs tarafından işyerinden çıkartılarak bir araca bindirilmesi ve araç içerisinde bekleyen iki şahıs tarafından üzerinin aranarak 1.500 dolarının gasp edildikten sonra Bağcılar İlçesi TEM yan yol üzerinde araçtan indirilmesi.

* 13.01.2015 günü saat:14.00 sıralarında yabancı uyruklu Bahram O.H. isimli şahsın Fatih İlçesinde döviz bürosuna ait parayı taşıdığı esnada yanına gelen bir şahıs tarafından polis kimliğine benzer bir kart gösterilmesi ve bindirildiği araç içerisinde bekleyen iki şahıs tarafından üzerinin aranarak 16.380 Euro parasının gasp edildikten sonra Fatih İlçesi Balat mevkiinde araçtan indirilmesi.

* 17.01.2015 günü Türkmenistan uyruklu Egenbardi N., isimli şahsın ikametinde damadı ile birlikte bulunduğu esnada ikametine gelen ve kendisini polis olarak tanıtan iki erkek şahıs tarafından darp edilmesi ve akabinde evde bulunan cep telefonunun gasp edilmesi.

5'i TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.T., E.G., A.K.Y., B.E. ve A.Y tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER