Gündem
  • 21.3.2009 15:35

SAHTE RAKI BURSA'DA 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ, 2 KİŞİYİ KÖR ETTİ

İHSAN ALTIKARDEŞ
BURSA (İHA) - Bursa'da sahte rakı nedeniyle 2 kişinin ölmesi, 2 kişinin de kör olması üzerine İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında, İstanbul'da bir kaçak içki imalathanesine operasyon düzenlendi. Operasyonda yüklü miktarda içki ve piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış yüzlerce şişe içki ele geçirildi. Yetkililer, kaçak rakıların Bursa'nın ilçelerinde piyasaya sürüldüğünü belirterek vatandaşları uyardı. 

Mudanya ilçesinde geçen hafta birlikte rakı içtiği belirtilen 78 yaşındaki Hasan Erdem ve arkadaşı Saip Telli (59) alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Yapılan otopside, şahısların kanında metil alkol olduğu belirlendi. Sahte rakının Ovaakça beldesi ile Mustafakemalpaşa ilçesinde de 2 kişinin kör olmasına yol açtığı bilgisi üzerine savcılıktan alınan izinle İl Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı. 

Mudanya'da bir Tekel bayii işleten M.Ö.'nün iş yerinde 10 adet sahte rakı ele geçirilirken, şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Gelişmeler üzerine soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, sahte rakıların dağıtımını yapan M.Y. isimli kişiye ulaştı. Bu kişiden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul Kartal'da bir kaçak imalathaneye baskın düzenlendi. Burada yapılan aramada 500 litre kaçak viski, 120 koli, 627 şişe kaçak viski, 33 şişe sahte rakı ele geçirildi. Sahte içkilerin Mudanya, Yenişehir, Osmangazi, Yıldırım ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki Tekel bayilerine dağıtıldığı belirlendi. 

Sahte rakıdan kaynaklanan metil alkol zehirlenmesi ve kılcal damar yırtılması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de kör olduğunu bildiren yetkililer, vatandaşları sahte içki konusunda uyararak ihbarların 156 Jandarma İmdat hattına yapılmasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:58

İLGİLİ HABERLER