Bilim
  • 6.9.2021 16:02

Sakal ve Bıyık Ekimi: Sakal ve Bıyık Ekimi Yaptırmalı Mıyım?

Sakal pek çok erkek için maskülen ve etkileyici bir görüntünün anahtarı olarak kabul ediliyor. Ne var ki, doğuştan var olan ya da sonradan gelişen birtakım faktörler sakal gelişimini olumsuz etkileyebilmektedir. Örneğin sakalların aynı oranda gelişmediği durumlarda estetik bir sakal görüntüsü yerine düzensiz yüz kılları ile karşılaşmak mümkündür. Dahası, herhangi bir sakal biçimini son derece zorlaştıran kalıtsal genlere sahip olmak da dış görünümünüzle ilgili ideallerinizde sorun yaratabilir. Zen Poliklinik, uzman saç ekimi hizmetlerinin yanı sıra, talep edilen sakal görünümünü elde Bir doktorun, iyi bir aday olup olmadığınızı görmek için cildinizi ve saçınızı incelemesi ve ardından maliyetin buna değip değmediğini belirlemeniz gerekecek.

Herhangi bir tıbbi operasyonda olduğu gibi sonuçtan memnun kalacağınızın garantisi yoktur. Sakal ekiminden kaynaklanan izler her zaman bir olasılıktır. Bununla birlikte, yetkin bir doktor bulabilirseniz, bir doktorun ofisinde birkaç saat geçirmenin size bir ömür boyu sakal verebileceğini bilmek araştırmaya değer olabilir.

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi, vücudumuzun bir yerinden alınan saçların çene hattınıza ve sakalının çıkmasını istediğiniz bölgeye ekilmesi işlemidir.

Basit bir işlem gibi görünse de aslında oldukça karmaşıktır. Bir cerrah iki ana yaklaşımdan birini kullanabilir:

Foliküler ünitelerin çıkarılması (FUE). Bu yöntem, tüm foliküler ünitelerin donör konumundan birer birer çıkarılmasını içerir. FUE daha az ağrılı bir tedavidir, bu da neden daha popüler olduğunu açıklayabilir.

Foliküler ünitelerin nakli (FUT). Cerrah, bu yöntemi başın arkasından ince bir doku şeridi keserek ve saç köklerini alarak kullanır.

Bir foliküler ünite, aynı yerden deriden kaçabilen küçük bir saç folikülü grubudur. Her iki tedavi de, başın arkasından, genellikle kulakların hemen arkasından yüze 2.000 ila 5.000 saç kökü greftinin veya daha fazlasının nakledilmesini içerir. Greft, nakledilen bir saç köküdür.

Sakal Ekimi Riskleri

Sakal ekiminin genel tehlikeleri şunlardır:

enfeksiyon

yara izi

uyuşma

duyu bozukluğu

Sakal Ekiminin Avantaj ve Dezavantajları

Sakal ekimi operasyonuna karar vermeden önce, bu işlemin avantaj ve dezavantajları bilmekte fayda vardır

Avantajlar:

Diğer saç ekimleri gibi sakal ekiminde de hastalar için birçok avantaj bulunmaktadır.

Uzun vadeli sonuçlar verir.

Risksiz bir cerrahi tedavidir.

Sadece lokal anestezi gereklidir.

Ağrısızdır.

Ekilen saçlar doğal saça benzer şekilde davranır.

Normal olarak, yeni sakal kesilebilir ve tıraş edilebilir.

Çeşitli (ve ayarlanabilir) sakal stillerine izin verir.

Dezavantajlar

Her şeyde olduğu gibi sakal ekiminin de bazen dezavantajlarının ortaya çıktığı durumlar olabilmektedir.

Donör bölgeden saçlar alınır.

Ekilen saçlar ilk başta dökülecektir.

Yeni saçların 'canlanma' döneminde büyümesi aylar alabilir.

Hafif rahatsızlık olasılığı vardır (morarma, şişme, artan hassasiyet, kızarıklık, kabuklanma ve batık tüyler)

Enfeksiyonları önlemek için antibiyotikler veya merhemler gerekebilir.

Pahalı yatırım (kullanılan yönteme ve istenen kaliteye bağlı olarak) gerektirir.

Sabır gerektirir!

Sakal Eksikliği Neden Olur?

Sakallarınız oranından memnun olmamak için birçok neden bulunmaktır. Bunlar genetik faktörler, bazı hastalıklar, yaşam stili vb. olmak üzere çeşitlendirilebilir.

Genetik Faktörler

Ebeveynleriniz uzunsa, uzun olma olasılığınız daha yüksektir. Sakal almak da aynı prensipleri takip eder: babanız (ve babası) ne kadar çok gür sakallara sahipse, sakal bırakma şansınız da o kadar yüksek olur. Basitçe söylemek gerekirse, genetik, saç rengimizden zihinsel yeteneklerimize kadar hakkımızda çok şey karar verir. Sonuç olarak, DNA'mız üzerinde fazla kontrolümüz yok. Genlerimizi değiştiren ve arzu ettiğimiz niteliklere sahip olmamıza neden olan bir ilacı alamayız.

Hormonlar

Seyrek ve dağınık sakalların "nedeni" söz konusu olduğunda, hormonlar genellikle ilk şüphedir. Bazı erkeklerin yanaklarının yüzün diğer kısımlarına göre daha az kan akışına sahip olması, düzensiz büyümenin biyolojik nedenlerinden biridir. Bu önemlidir çünkü yanaklarınıza ulaşan besin ve sakal uzatan hormonların miktarını kısıtlar. Bu bizi iki hormon olan testosteron ve dihidrotestosterona yönlendiriyor. Sakal büyümesi, ergenliğe ve erkekliğe neden olan aynı hormon olan testosterondan etkilenir. Düşük testosteronlu erkekler, her zaman böyle olmasa da sakal bırakmakta zorlanabilirler.

Alopesi Areata (Saçkıran)

Alopesi areata (saçkıran) çoğu erkeği etkiler. Sakalınız da dahil olmak üzere vücudunuzun saçla kaplı kısımlarında küçük kel noktalara neden olan nokta kelliği onları etkiler. Bununla birlikte, tamamen tedavi edilebilir ve hatta kendi kendine iyileşebilir.

Kişinin Yaşam Tarzını Etkileyen Değişkenler

Hepimize yeterince uyumamız, doğru yemekleri yememiz, düzenli egzersiz yapmamız ve her şeyi fazla düşünmememiz söylendi. Bunların hepsi sakalınızın sağlığı da dahil olmak üzere genel sağlığınız için faydalıdır. Biotin ve niasin sakal büyümesine yardımcı olan besinlerdir (en azından birkaç araştırmaya göre), bu nedenle yumurta, avokado, süt, balık, ayçiçeği çekirdeği vb. tüketebilirsiniz. Bu yiyecekler diyetinize dahil edilmelidir. Genlerinizi değiştiremezsiniz, ancak sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürerek sakalınıza savaşma şansı verebilirsiniz.

 

 

Bıyık Ekimi

Bıyıklar, özellikle kalın ve belirgin bıyıklar, erkekler arasında ikonik ve güçlü bir erkeklik, bilgelik ve olgunluk işareti haline geldi. Öte yandan bazı erkekler, genetik olarak ince veya hiç sakalsız olmaya yatkındır ya da travma veya yaralanma sonucu yüzlerinde yara izi olan erkeklerde saç büyümesi azalmış olabilir. Tıpkı sakal ekimleri gibi daha gür bir bıyık isteği insanları son yıllarda bıyık elimi operasyonlarına yönlendirmiştir.

Bıyık, yüzün en belirgin özelliklerinden biridir. Bu alanda başarısız bir işlem, kişinin bıyığının doğal olmayan görünmesine neden olacaktır. Bir kişinin görünümü, kötü görünen bir bıyık tarafından büyük ölçüde değiştirilir. İnsanlar bunun sonucunda depresyon veya stres yaşayabilirler. Sonuç olarak ekim yapılan alanın işlem sonucunda doğal görünmesi kritik öneme sahiptir.

Ekimin doğal görünmesini istiyorsanız, açıyı doğru ayarlamak ve greftleri düzenli aralıklarla düzenlemek çok önemlidir. Saygın bir saç ekimi kurumunda yapılan ekimler mükemmel ve doğal sonuçlar verecektir.

Kimler Bıyık Ekimi Yapabilir?

Sağlığı yerinde olan herkes yirmili yaşlarına geldikten sonra bıyık bırakabilir. Bıyıkların sıklığı ve yapısı kişiden kişiye değişir. Saç ekimi, saçsız alanlar için tek tedavi seçeneğidir. Bu aynı zamanda bıyık ve sakal için de geçerlidir. Doğuştan bıyığı olmayan veya az bıyığı olan kişilerde gür bıyık bırakmak için ilaç kullanılmaz. Sonuç olarak daha erkeksi görünmek isteyenler bıyık ekimini düşünebilir.

Bıyık Ekiminin Bazı Riskleri

Bıyık ekimi operasyonu öncesinde muhtemel risklerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

enfeksiyon

yara izi

uyuşma

duyu bozukluğu

düzeltici cerrahi gerekliliği

Saç, sakal ve bıyık ekimi Zen poliklinikte uzman ekibimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi sakal ve bıyık ekiminde de büyük bir özenle çalışıyor ve hastalarımızın isteklerini yerine getirerek onları mutlu bir şekilde polikliniğimizden uğurluyoruz. Oldukça görünür yüz bölgesine uygulandıklarından sakal ve bıyık ekimi de saç ekimi kadar hatta saç ekiminden daha ince bir işçilik gerektirir. Bu işlemleri Zen Poliklinik gibi güvenilir bir merkezde yaptırmanız olası revizyon operasyon ihtimallerini en aza indirir. Sakal ekimi fiyatları, bıyık ekimi fiyatları, rezervasyon işlemleri ve daha detaylı bilgi almak için polikliniğimize danışabilir, merak ettiğiniz her türlü soruyu sorabilirsiniz. Zen poliklinik olarak profesyonel ekibimizle sizlere yardımcı olmak için hazırız.

 

Dr. Murat Konakçı

Saç Ekimi

https://zenpoliklinik.com/tr/

(0216) 212 07 47

Facebook: @zenpoliklinik

Instagram: @zenpoliklinik

 

Güncellenme Tarihi : 6.9.2021 16:03

İLGİLİ HABERLER