Asayiş
  • 7.6.2014 00:22

Sakarya sular altında

Doğantepe köyünde bir kişinin sele kapıldığı iddia edildi.
Şehir merkezinden geçen Karaçay Deresi, etkili olan yoğun sağanak yaşğışın ardından taştı. Şehir merkezinde yer yer 1 metreyi bulan su derinliği sebebiyle Geyve’de hayat felç oldu. İtfaiye ve AFAD yetkilileri şehirde çalışma başlatırken, alt katlarda bulunan evleri su altında kaldı.
Öte yandan, Geyve Doğantepe köyünde ise sele kapılan bir kişinin kaybolduğu iddia edildi. Köye gelen ekipler, suda kaybolan vatandaşı arama çalışması başlattı.
Selde 1 kişi kayboldu

Sakarya’nın Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, ilçede yaşanan sel felaketinde sulara kapılan 1 kişinin kaybolduğunu belirterek, “Bu konuda ekiplerimiz tüm gücüyle çalışıyor" dedi.

Geyve şehir merkezinden geçen Karaçay Deresi’nin yoğun yağışlar sonucu debisinin artarak taşması sonucu sel meydana geldi. Şehir merkezindeki bir sağlık ocağının bodrum katını su basarken, sokaklarda bulunan araçlar metrelerce sürüklendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki otoparkta bulunan araçlar da sular altında kaldı. Yol kenarındaki çoğu ağaç devrilirken, bazı vatandaşlar çocukları kucağında karşıdan karşıya zorlukla geçmeye çalıştı. Felaket sonrası insanlar su basan ev ve iş yerlerini boşaltmaya çalışırken, vatandaşlar kepçe ve traktör yardımıyla bulundukları yerlerden kurtarıldı.

Geyve’ye bağlı Burhaniye köyündeki bir tavuk çiftliğinde ise 3 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlardan ikisi kurtarılırken, Taner Yaman (22) isimli işçinin suya kapılarak kaybolduğu öğrenildi. Resmi kurumların neredeyse tamamı sular altında kalırken, kurumların önündeki otoparklarda bulunan araçlar kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, “Büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. İlçe merkezi tamamen sular altında kaldı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Jandarma ve AFAD tüm imkanlarıyla çalışıyor. Şu anda bir can kaybı yaşanmış değil ancak bir kişinin kayıp olduğu bilgisini aldık. Bu konuda da ekiplerimiz tüm güçleriyle çalışıyorlar” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:25

İLGİLİ HABERLER