Gündem
  • 3.7.2020 12:26

Sakarya'daki havai fişek fabrikası daha önce de 3 kez patlamış

Saat 11.30 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama kentin birçok ilçesinde hissedilirken, vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara fırladı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var" ifadelerini kullanırken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise "Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler." diye konuştu. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olay yerine gidiyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 2009 ve 2011 yıllarında ayrı ayrı üç patlama olmuş ve 2 işçi ölmüş 30 işçide yaralanmıştı.

2011'deki patlamanın haberi

2011 yılında meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 4 işçi de yaralandı. Aynı fabrikada son 2 yıl içinde daha önce meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 işçi ölmüş, 30 işçi de yaralanmıştı.

Sakarya'da patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda bugün saat 16.30 sıralarında 'kız kaçıran' olarak bilinen genellikle çocukların bayramlarda ilgi gösterdiği fişeklerin imal edildiği bölümde, belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Sakarya'da faciadan dönülmüş

Patlayıcıların bir anda alev topuna dönüştüğü imalat bölümünde çalışan işçiler Hediye Hallac, Hatice Durmuş, Mustafa Avcı, Halit Durrmuş ile Hasan İbiş yaralandı.

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası Yöneticileri Güvenlik Zaafı ...

Yaralılar fabrika çalışanları tarafından minibüsle hemen Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ancak yaralılardan durumu ağır olan Hediye Hallac kurtarılamayarak öldü.

Yaralı 4 işçi ise yapılan ilk müdahalenin ardından Adapazarı  Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlamanın duyulması üzerine, çalışanların yakınları fabrikaya gelerek bilgi almak istedi, ancak içeri alınmadılar.

Havai fişek fabrikasında inceleme - MedyaKafe

İtfaiye de içeri alınmadı
 Patlama sonrasında fabrikaya gelen itfaiye ekipleri de fabrika yöneticileri tarafından içeri alınmadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri telsiz anonsu ile "Bizi içeri almıyorlar. Kapıda bekliyoruz" diyerek merkeze anons yaptı.

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama

Aynı şekilde 112 ekiplerinin de fabrikaya girişine izin verilmedi. İtfaiye ve sağlık ekipleri, fabrikaya ancak jandarma ekiplerinin gelmesi üzerine girebildi.

Venüs Coşkunlar Havai Fişek Patlama Sonrası - Geyve Yöresi ...

Patlamanın olduğu imalathane bölümünün çatısının uçtuğu ve çevrenin savaş alanına döndüğü görüldü.

Patlama sonrası fabrikaya gelen Hendek Belediye Başkani Ali İnci, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 işçinin öldüğünü, 4 işçinin de tedavisine devem edildiğini söyledi.

büyük-coşkunlar-havai-fişek-sünnet-şöleni-geleneksel-dördüncü-4 ...

Bu arada olay sonrası Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir ekip fabrikaya gelerek inceleme yaparken, fabrika özel güvenliği habercilerin çekim yapmalarına izin vermedi.

Sakarya'daki Havai Fişek Fabrikasında Patlama: 2 Yaralı - Son Dakika

Patlamanın olduğu Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda son 2 yıl içerisinde bu 3'üncü patlama olmuş oldu. Daha önceki 2 patlamada, toplam 2 kişi yaşamını yitirirken 50 kişi de yaralanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 3.7.2020 12:46

İLGİLİ HABERLER