Bilim
  • 19.10.2023 18:06

Şakayık Çiçeğinin Tanımı ve Özellikleri

Şakayık çiçeği, şefkat duygusunu ifade eden, oldukça nadir ve zarif bir türdür. Yunan mitolojisinde bile kendine yer edinen Şakayık; muhteşem renkleri ve kendine has görünümüyle özel günlerde çiçek siparişi vermeyi düşünenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

 

Ağrılara iyi gelmesiyle de bilinen şakayık çiçeği, günümüzde ilaç sektöründe de yoğun olarak kullanılmaktadır. Çiçek piyasasında ayrı bir yeri olan şakayık fiyat takibi yapılarak, profesyonel firmalar aracılığıyla temin edilebilir. Bu özel buketi, güzel duygularınızın bir simgesi olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Şakayık Çiçeği Nedir? 

Şefkat ve saflığı temsil eden şakayık, aynı zamanda aşkın en sıcak duygularına da hitap eder. Bu çiçeğin hikâyesi, Yunan mitolojisinden gelir; Bir tanrıçanın öğrencisi olan Paeon, hocası tarafından çiçek bulmak için ormana gönderildiğinde, kıskanç ilaç tanrıçasından kurtulmak için Zeus tarafından şakayık çiçeğine çevrilir. 

 

Anavatanı Japonya ve Çin olmasına rağmen ülkemizde de süs bitkisi amacıyla yetiştirilmektedir. Aynı zamanda bitkinin farklı isimlerle de anıldığını belirtmek gerekir. Bu isimler arasında;

Pevonia

Paeonia 

Peony 

Ayı gülü, bulunmaktadır. 

 

Genellikle ilkbaharda çiçek açan şakayık, bu döneme kadar serin alanlarda kalabilir. İlkbahardan sonra ise güneş alan bir noktaya yerleştirilmesi tavsiye edilir. Humuslu ve nemli bir toprağa ihtiyaç duyan bu çiçek türünün kökleri, serinliği sever ve nemi doğru bir şekilde almalıdır. İki senede bir gübreleme yaparak sağlıklı ve canlı bir şakayık yetiştirebilirsiniz.

 

Ev ortamında yetiştirmeye uygun olan bu çiçek türüne, dilerseniz çiçek siparişi seçeneğiyle de sahip olabilirsiniz. Kendiniz veya sevdikleriniz için en uygun şakayık modelini, onlarca renk ve aranjman seçeneği arasından bulabilirsiniz.

Şakayık Çiçeğinin Fiziksel Özellikleri 

Şakayık çiçeği, genelde yüksek rakımlı yerlerde yetişmektedir. Soğanlı bir yapısı bulunan bu bitki türü, kokusunun yanında daha çok görüntüsüyle ön plana çıkar. Şakayıkın birbirinden güzel renkleri arasında; pembe, kırmızı, beyaz ve mor yer almaktadır. Birçok özelliği sebebiyle fazlasıyla ilgi çeken bu çiçek, özel günlerde ve anlamlı hediyelerde akla gelen ilk seçeneklerden biridir.

 

Piyasada nadir bulunan bir çiçek olduğundan dolayı şakayık fiyat bilgisi, fazlasıyla merak edilen bir konudur. Gelin buketi, nişan buketi ve daha birçok farklı aranjmanda tercih edilen bu tür, kullanım çeşitliliği ve miktarına göre fiyat değişimleri yaşayabilir. Gül ve papatya gibi türlerle bir arada kullanılması daşakayık fiyat değişimlerinde etkili olur. 

 

Ribbon Flowers aracılığıyla, şakayık çiçeğinin birbirinden farklı aranjman çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Özel tasarım vazolar, aranjmanlar ve buketler sayesinde davet ve kutlamalar için çiçek tercihini kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Güncellenme Tarihi : 19.10.2023 18:06

İLGİLİ HABERLER