Gündem
  • 30.6.2009 12:41

SAKIK KARDEŞLERİN MİRAS KAVGASI...

Diyarbakır'da hapis yatan Şemdin Sakık, DTP'li Sırrı Sakık'ın da bulunduğu 4 kardeşini, mirası gasp ettikleri iddiasıyla Meclis'e şikâyet etti. Sırrı Sakık'tan yanıt geldi: Benim öyle kardeşim yok

Kuzey Irak'ta 13 Nisan 1998 günü yakalanarak Türkiye'ye getirilen, terör örgütü PKK'nın bir dönem iki numaralı ismi Şemdin Sakık, aralarında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın da bulunduğu dört kardeşini Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na şikâyet etti. Şikâyetin konusu ise miras kavgası... Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde müebbet hapis cezasıyla hükümlü bulunan Şemdin Sakık, komisyona gönderdiği mektupta ilginç iddialarda bulundu. Sakık, 1986 yılında ölen babasından kalan arsa ve arazileri üvey kardeşleri Sırrı, Haluk, Görgü ve Namık Sakık'ın "gasp" ettiklerini öne sürdü. Sakık, üvey kardeşleriyle ilgili olarak, "Baba mirasımız dört harami tarafından gasp edildi" ifadesini kullandı.

'HAKKIMIZI İADE ETSİN'

Üvey kardeşlerinin kendisi hakkında 1989 yılında "gaiplik" (uzun süre ortadan yok olma durumu) kararı çıkarttırdıklarını anlatan Sakık, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Üvey kardeşlerim hem baba mallarını, hem de dağda olmamdan yararlanarak ihaleler yoluyla elde ettikleri milyon dolarları har vurup harman savuruyor. Bense 11 yıldır cezaevinde dilenerek yaşıyorum. Meclis kürsüsünde kardeşlik, hak, hukuktan söz eden Sırrı, feryadımı duymadı. Aynı çatı altında bulunduğunuz Sırrı Sakık'ı huzurunuza davet ederek, cezaevindeki iki kardeşinin haklarına tenezzül etmemesi gerektiğini söylemenizi, hakkımızı iade etmesini talep ediyorum. Söylediklerimin doğru olduğu, Muş Tapu Kadastro Müdürlüğü'ndeki kayıtlarından görülebilir."

'KİMYAMIZI BOZUYOR'

DTP'li milletvekili Sırrı Sakık da bunun üzerine Diyarbakır Cezaevi Müdürü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nü arayarak, Şemdin Sakık'ın hakaret dolu olduğunu iddia ettiği mektuplarına engelleme getirilmesini istedi. Sakık, "İnsanların haysiyetiyle, onuruyla oynanan mektuplar dışarı yansıyor. Bunu engelleyin" uyarısında bulundu. Konu hakkında SABAH'a konuşan Sırrı Sakık, kardeşinin iddialarına ilişkin olarak da, "Benim böyle bir kardeşim yok. Kimyamızı bozuyor. Babam hayattayken malları paylaştık. Ortada gasp yok" dedi ve şöyle konuştu: "Muş'ta 20'ye yakın kooperatif yaptırdık. Ailede durumu iyi olmayanlara ikişer daire verdik. Şemdin, ailemize gölge düşürecek açıklamalar yapıyor. Kendini kirleten biri, bizi de kirletmeye çalışıyor. Hatta dağdayken de öldürülmem için tuzak kurdu. Bunu en iyi bilen PKK kurmaylarıdır."

(STAR GAZETE)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER