Spor
  • 24.6.2014 16:11

Salih Uçan'a, eski hocasından övgü

İtalya'nın ünlü Roma kulübünde top koşturacak olan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu, 4-5 yıl öncesine kadar kimsenin tanımadığı bir Bucasporlu futbolcu idi. Sadece "Bonus saçı" olarak bilinen kabarık saçlarıyla dikkat çekmişti. Bucaspor'u Süper Lig'de çalıştıran Samet Aybaba, bir Türkiye Kupası maçı öncesi aralarında Civar, Serkan ve Mehmet İncebacak'la birlikte Salih Uçan'ı da Fenerbahçe maçında ilk kez oynatmıştı. Salih, altyapıdan A takıma yükselmiş ve ilk kez büyük bir takıma karşı forma giyecekti. Bucaspor, Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmayı 3-2 kazanarak rakibini eleme başarısı gösterdi. O günden itibaren Salih Uçan, Türk futbolunun ve teknik direktör Samet Aybaba'nın gözdesi oldu.

AYBABA: "SÜRE ALMASI LAZIM"

Salih Uçan'a ilk kez forma verip onun bugünlere gelmesinde büyük emek sarf eden Samet Aybaba bakın eski oyuncusu hakkında neler söylüyor:
"İnce bir fiziğe sahip olmasına rağmen futbolun gerektiği sertlikle oynuyor. Birkaç pozisyon sonrası düşünen nadir yetenek. Hava hakimiyeti ve uzaktan şutları da onun en büyük meziyetleri arasında. Süre alırsa daha büyük yerlere transfer olur. yaşı en büyük avantajı. Bence Fenerbahçe onu elden çıkartarak önünü açtı. Avrupa futbolu bence çok iyi bir yetenek kazanmak üzere. Roma'da başarılı olur, oradan da başka kulüplere kapağı atar."
Faik GÜRSES/İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER